Κυριακή 20/6/2021

Μήνυμα Μητσοτάκη προς την Άγκυρα: «Μην παρερμηνεύετε την ήπια στάση μας…»

Σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά την συνάντηση του με τον Σέρβο πρόεδρο είπε ότι η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται προσθέτοντας: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει.»

Από την πλευρά του ο Σέρβος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Η Σερβία τόνισε ο Βούτσιτς  υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της και υπογράμμισε πως η χώρα του θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδος και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Ο Σέρβος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ζήτημα αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία η Σερβία να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα. Με την σειρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη στάση του τον Αλεξάντερ Βούτσιτς σημειώνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Σερβίας για ένταξη στην ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ