Μήνυμα Μητσοτάκη προς την Άγκυρα: «Μην παρερμηνεύετε την ήπια στάση μας…»

Must Read

Σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά την συνάντηση του με τον Σέρβο πρόεδρο είπε ότι η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται προσθέτοντας: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει.»

Από την πλευρά του ο Σέρβος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Η Σερβία τόνισε ο Βούτσιτς  υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της και υπογράμμισε πως η χώρα του θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδος και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Ο Σέρβος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ζήτημα αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία η Σερβία να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα. Με την σειρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη στάση του τον Αλεξάντερ Βούτσιτς σημειώνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Σερβίας για ένταξη στην ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This