Οι Βρετανοί ψηφίζουν και για εμάς…

Must Read

Οι Βρετανικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές για όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Η επανάσταση εναντίον των ελίτ που προωθούν την παγκοσμιοποίηση ξεκίνησε το 2016 με το μπρέξιΤ, συνεχίστηκε με την νίκη Τράμπ στις ΗΠΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη με συνεχή θριαμβικά εκλογικά αποτελέσματα των πατριωτικών – ευρωσκεπιτικιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο αντίπαλο όμως είναι ισχυρός. Και αυτός ο αντίπαλος είναι οι παγκοσμιοποιητές δηλαδή αυτή η δράκα πλούσιων και πανίσχυρων κοσμοπολιτών απάτριδων που επιδιώκουν την κατάργηση των εθνικών συνόρων για την ελευθερία των κεφαλαίων τους.

Ο αντίπαλος έχει στην κατοχή του τα μίντια και το Χόλιγουντ. Δυο πολύ σημαντικά όπλα. Τα κυριότερα μέσα παραγωγής ιδεών ανήκουν στους παγκοσμιοποιητές.

Από την πρώτη στιγμή οι έγκυροι κοντυλοφόροι του συστήματος έριξαν τόνους λάσπης τόσο στο μπρέξιτ όσο και στον Τράμπ.

Τι είναι αυτό που τους φόβισε τόσο; Μα η εθνική αναγέννηση. Η αναβίωση του έθνους κράτους. Η επανεμφάνιση της εθνικής συνείδησης.

Οι παγκοσμιοποιητές πίστεψαν ότι το εθνικό φρόνημα θα χαθεί μέσα στην κοσμοπολίτικη ευμάρεια. Μέσα στην αποεθνικοποίηση που υφίστανται οι άνθρωποι ζώντας στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές χαβούζες των πόλεων.

Έσφαλαν. Οι απλοί άνθρωποι θέλουν το έθνος κράτος. Θέλουν τα σύνορα και την ασφάλεια. Θέλουν την δική τους ξεχωριστή ταυτότητα.

Οι παγκοσμιοποιητές προσπάθησαν να ακυρώσουν στην πράξη το μπρέξιτ όπως προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα να καθαιρέσουν τον Τράμπ.

Με πάρα πολλά νομικίστικα κόλπα και με νερόβραστους πολιτικούς επιδίωξαν να φαλκιδεύσουν την ψήφο του Βρετανικού λαού, ενώ έφτασαν να ομιλούν ακόμα και επαναληπτικό δημοψήφισμα.

Αυτά όμως μέχρι που εμφανίστηκε ο τύπος με το περίεργο μαλλί. Ο Μπόρις Τζόνσον ανέτρεψε την κατάσταση και απέτρεψε το πραξικόπημα εναντίον της βούλησης των απλών ανθρώπων.

Τώρα προηγείται σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις και εκτός απροόπτου θα είναι νικητής.

Το στοίχημα για τον Μπόρις είναι η αυτοδυναμία. Και θα έλεγα ότι αυτό είναι στοίχημα για κάθε πολίτη χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ένωση ξεκίνησε ως μια συνομοσπονδία ευρωπαϊκών λαών και τείνει να γίνει ένα ομόσπονδο κράτος.

Το πραγματικό διακύβευμα των Βρετανικών εκλογών είναι αυτό: ευρωκράτος η ελευθερία; Δικτατορία του διευθυντηρίου των Βρυξελλών η δημοκρατία;

Αν το εθνικό κράτος φύγει από την σκηνή τότε αυτό που θα το αντικαταστήσει θα είναι η δικτατορία των υπερεθνικών οργανισμών.

Να γιατί οι αυριανές εκλογές στην  Βρετανία αφορούν και εμάς. Οι Βρετανοί ψηφίζουν ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία.

Οι Βρετανοί ψηφίζουν και για εμάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This