Έκθετος ο Ανδρουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ είχε υπερψηφίσει την αντισυνταγματική τροπολογία Μητσοτάκη για την ΕΥΠ!

Must Read

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να πανηγυρίζει για την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε όπως ήταν αναμενόμενο, Αντισυνταγματική την «παρακρατική» τροπολογία Μητσοτάκη για την ΕΥΠ, το κόμμα του όμως είναι άκρως εκτεθειμένο. Δεν έχει μάλιστα καμία δικαιολογία, διότι υπερψήφισε την συγκεκριμένη τροπολογία Μητσοτάκη, η οποία ήταν παράνομη, εκπρόθεσμη και αποδοκιμάστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Σήμερα λοιπόν, εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου, θα πρέπει να απολογηθεί και η Χαριλάου Τρικούπη, διότι επέτρεψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαπράξει ένα από τα μεγαλύτερα ανοσιουργήματά εις βάρος της Δημοκρατίας.

Ήταν βράδυ της Τετάρτης 31ης Μαρτίου 2021 όταν η Βουλή επρόκειτο να ψηφίσει ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο με «κατεπείγουσες ρυθμίσεις» με πρόσχημα την πανδημία.

Ξαφνικά, σε ένα από τα 124 άρθρα του νομοσχεδίου, «ξεφύτρωσε» μια τροπολογία. Η τροπολογία 826/145 δεν ήταν μόνο άσχετη με τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και εκπρόθεσμη, κατά παράβαση τόσο του Συντάγματος, όσο και του Κανονισμού της Βουλής.

Η εκπρόθεσμη τροπολογία

Με την συγκεκριμένη, αντισυνταγματική όπως αποδείχτηκε τροπολογία η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε τους κανόνες για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς στερούσε από την ΑΔΑΕ τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους από την ΕΥΠ, αν ο λόγος της παρακολούθησής τους αφορούσε την «εθνική ασφάλεια».

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η νομοθεσία προέβλεπε ότι μετά το τέλος της παρακολούθησης, η ΑΔΑΕ μπορούσε να ενημερώσει τον πολίτη για την άρση του απορρήτου του, είτε αυτή έγινε για διακρίβωση σοβαρών εγκλημάτων είτε για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Από τον τρόπο που εισήχθη η συγκεκριμένη τροπολογία την οποία υπέγραφαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ήταν προφανές ότι το καθεστώς Μητσοτάκη κάτι προσπαθούσε να κρύψει. Καθώς η κυβερνηση την έφερε στη Βουλή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

Για του λόγου το ασφαλές, η τροπολογία κατατέθηκε στις 15:10, ενώ η ψηφοφορία έγινε λίγες ώρες αργότερα, στις 19:50!

Η τροπολογία είχε γίνει πια νόμος του ελληνικού κράτους (ν. 4790/2021), με τις ψήφους όχι μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και του ΚΙΝΑΛ! Ήταν το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που την ψήφισε, με αποτέλεσμα να πέσει στην παγίδα ο ίδιος ο νυν πρόεδρος του, Νίκος Ανδρουλάκης!

Πληροφορίες από τους REPORTERS UNITED

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τελικά ο βλάχος του ΠΑΣΟΚ είναι και ανείδεος από πολιτική. Γρήγορα να γυρίσει στη βοσκή γιδιών!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This