Μεγάλες προσδοκίες Μητσοτάκη: «Θα κάνουμε ξανά μπλε την Ελλάδα στις ευρωεκλογές»

Συνεχείς οι αναφορές του στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή, μήπως και συγκρατήσει την κατρακύλα!

Must Read

Τα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτουν με το 15ο συνέδριο του κόμματος, που άνοιξε τις εργασίες του στο Ζάππειο και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου.

Πριν λίγη ώρα την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ενόψει των ευρωεκλογών και βλέποντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενότητας.

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες «να ξανακάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου» και συνέχισε λέγοντας: «δύναμη και πίστη για την πορεία της ΝΔ στα επόμενα 50 χρόνια, πάντα στη υπηρεσία της πατρίδας, με την πυξίδα μας να δείχνει σταθερά προς την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική ευημερία και με τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού να καίει στις καρδιές μας και να φωτίζει το αύριο».

Έκανε συνεχείς αναφορές στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ μίλησε για κάθε έναν από τους προέδρους του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς.

«Εδώ, στην Αθήνα επέστρεψε ο κοινοβουλευτισμός, ύστερα από την κηλίδα της δικτατορίας», και αναφερόμενος στον ιδρυτή του κόμματος είπε «το όραμά του συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας κινητοποιεί». Για τον Κώστα Καραμανλή είπε πως ήταν «ταυτισμένος με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά και με την πρωτοπόρα εκπαιδευτική τομή της αξέχαστης αγαπημένης μας Μαριέττας (Γιαννάκου), για να φτάσουμε έτσι στα χρόνια της κρίσης με τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου είχα την τιμή να είμαι υπουργός». Με τον Αντώνη Σαμαρά πάντως να παρακολουθεί ανέκφραστος τα όσα έλεγε ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας απολογισμό της πρώτης θητείας της κυβέρνησής του, τόνισε πως «η Ελλάδα του 2024 προσεγγίζει πλέον τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης», ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από το 2019, όπως την πανδημία και την τουρκική επιθετικότητα.

«Την πρώτη τετραετία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια. Κι όμως, μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου», σημείωσε, κάνοντας λόγο για για μείωση φόρων, επενδύσεις, και αυξημένες εξαγωγές, ενώ τόνισε πως η «εμπιστοσύνη μεταξύ Πολιτείας και κοινωνίας μάς βοήθησε να νικήσουμε την πρωτοφανή υγειονομική επίθεση».

Αναφερόμενος στους μισθούς είπε ότι οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για «μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και κατώτατο μισθό στα 950 θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της τετραετίας».

«Η ΝΔ ανανεώνεται συνεχώς και γι’ αυτό συσπειρώνονται γύρω της ευρύτερες δυνάμεις, δεν περιχαρακωθήμε σε ιδεολογικές αγκυλώσεις. Βλέπω πολλούς που γίνονται και θα γίνονται Νέα Δημοκρατία. Τίποτα δεν μας χωρίζει», σημείωσε ο Μητσοτάκης, κάνοντας έμμεση αναφορά στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος από την εμμονή του να βάζει σε θέσεις στελέχη άλλων πολιτικών σχηματισμών.

Σχολίασε και την αποτρόπαιη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, αλλά και τους μοιραίους χειρισμούς της αστυνομίας, που έχουν ξεσηκώσει δικαιολογημένη οργή στην κοινωνία. «Σκύβουμε το κεφάλι και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί και ασθενοφόρα αν χρειαστεί. Οι ένστολοι πρέπει να επεμβαίνουν σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους, αλλά πρέπει να έχουν και τη δική μας κατανόηση και στήριξη αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους», όπως είπε.

Ζήτησε να σταλεί μήνυμα από τις κάλπες των ευρωεκλογών ότι «οι Έλληνες θέλουν να μείνουν σε τροχιά ανάπτυξης, όπως επέλεξαν πριν από εννέα μήνες», και πως δεν είναι καιρός για «πειραματισμούς».

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί ποιος ξέρει και μπορεί να ανταποκριθεί στους συσχετισμούς των Βρυξελλών. Ζητούμε από τους πολίτες να πούνε ‘ναι’ στην σταθερότητα, την σιγουριά και την συνέχεια», ανέφερε και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που «κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό».

«Όσοι θέλουν να πριονίσουν την κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένοι. Απέναντί μας βρίσκεται ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς, μιλώντας με θράσος και χωρίς εκλογική απειρία, αφήνοντας υπονοούμενα για νοθείες. Θέλοντας να ξεπεράσει ακόμα και τον προκάτοχό του, υπόσχεται παροχές από το παλιό λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται πως δεν έχει ξεραθεί ακόμα. Δίπλα του, ένας δεύτερος πρόεδρος αρχίζει να βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος. Πράγματι, ωραία φιλοδοξία», σχολίασε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. “Εισαγόμενος αρχηγός” είπατε; Καλά, δεν φοβόσαστε μήπως θυμώσει ο πρόεδρος Μπάιντεν; Η Χίλλαρυ Κλίντον;

    • Δεν είναι μόνο εισαγόμενος αλλά και εντελώς κατευθυνόμενος ο Στέφανος, από τα αφεντικά του, τους Αμερικάνους Ιμπεριαλιστές, τους φονιάδες των λαών. Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, είναι πίσω από κάθε του βήμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This