Με ρεκόρ ψήφων (288 «ΝΑΙ») η Βουλή επικύρωσε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Must Read

Την αποκατάσταση μιας ιστορικής αδικίας αποφάσισε και επικύρωσε η Βουλή, ικανοποιώντας το υπερώριμο αίτημα για τη διευκόλυνση της ψήφου των ομογενών από τον τόπο κατοικίας τους.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκε με 288 «ΝΑΙ» (που αποτελεί ρεκόρ ψήφων) από όλες τις κομματικές πτέρυγες, πλην του ΜέΡΑ25 που επέλεξε την απομόνωση. Παρεμβαίνοντας στη μαραθώνια συζήτηση, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το νομοσχέδιο καλύπτει όλους τους νέους του brain drain, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες του εξωτερικού.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί αποτέλεσμα των υποχωρήσεων και των εκπτώσεων που έπρεπε να κάνει η Ν.Δ. προκειμένου να βρεθούν οι 200 ψήφοι» είπε, προσθέτοντας ότι η αρχική εισήγησή της ήταν πιο «γενναιόδωρη» προς τους πολίτες του εξωτερικού, καθώς περιλάμβανε την επιστολική ψήφο, ενώ δεν είχε και περιορισμούς, όπως η 35ετία. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ακόμη δύο βελτιωτικές αλλαγές προκειμένου το κόμμα να ψηφίσει θετικά όχι μόνο επί της αρχής, αλλά και επί όλων των άρθρων. Ζήτησε, συγκεκριμένα, οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εξωτερικού να επικαιροποιούνται σε ετήσια βάση, αλλά και όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις να εκδίδονται ύστερα από διακομματική συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τήρησε συναινετική στάση, καταθέτοντας λίγο νωρίτερα νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις, μετά και τις σχετικές επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This