Τώρα θυμήθηκε ο Γεραπετρίτης την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα

«Σήμερα, ο πόλεμος στη Γάζα και η τραγική ανθρωπιστική καταστροφή μάς συγκλονίζουν και μας θέτουν προ των ευθυνών μας», δηλαδή χθες ποια ήταν η διαφορά;

Must Read

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, που επικεντρώθηκε στην ανθρωπιστική καταστροφή της Γάζας, με την ελληνική κυβέρνηση να αντιδρά με αργά αντανακλαστικά για να μη θίξει το Ισραήλ.

«Οφείλουμε να πράξουμε κάθε τι δυνατό, ώστε να έχουμε άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και να αποτραπεί η διάχυση της κρίσης, η περιφερειακή ανάφλεξη και οι αλυσιδωτές επιπτώσεις του πολέμου, πρωτίστως σε ανθρωπιστικό επίπεδο, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία, η οποία βάλλεται εξαιτίας της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα και της ανασφάλειας στη διεθνή ναυσιπλοΐα. Σήμερα, ο πόλεμος στη Γάζα και η τραγική ανθρωπιστική καταστροφή μάς συγκλονίζουν και μας θέτουν προ των ευθυνών μας», υπογράμμισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Για την τραγωδία στη Γάζα επεσήμανε πως η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή διατήρησε μια… στάση αρχής, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να ενισχύεται και να διοχετεύεται μέσω βιώσιμων διαδρομών που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη ροή της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως επίσης στην αποκατάσταση βασικών υποδομών, όπως των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτρικού», προσθέτοντας ότι είναι εξίσου σημαντικό να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των μελών αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει επικοινωνία και διάλογο με όλες τις πλευρές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη Μέση Ανατολή, στον Κόλπο και την Αφρική. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε καλές υπηρεσίες στα δύο κεφάλαια του Μεσανατολικού: στην ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να καταπραϋνθεί η μείζονα ανθρωπιστική κρίση αλλά και να είμαστε μέρος μια ουσιαστικής συζήτησης για την επόμενη μέρα του Παλαιστινιακού ζητήματος. Είμαστε σε επαφή με την πλευρά του Ισραήλ, με την οποία η Ελλάδα διατηρεί στρατηγική σχέση και έχει την ευκαιρία να ενημερώνεται για την κατάσταση».

Και προσέθεσε ότι «εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι μια άμεση διακοπή των εχθροπραξιών για να δοθεί μια πραγματική, ουσιαστική ευκαιρία στην ειρήνη. Προσβλέπουμε και στο σήμερα και στο αύριο των σχέσεών μας τόσο με το Ισραήλ, όσο και με τις άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής. Η Ελλάδα θα παραμείνει πάντοτε στο επίπεδο αρχών στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, είμαστε με το διεθνές δίκαιο, είμαστε αντίθετοι σε κάθε έννοια αναθεωρητισμού και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την εμπέδωση της ειρήνης και της ευημερίας των λαών».

Ακόμη σημείωσε ότι η χώρα μας αποδίδει διαχρονικά ιδιαίτερη σημασία στην κυριαρχία και τη σταθερότητα του Λιβάνου και στηρίζει τις διεθνείς προσπάθειές του για την ενίσχυση του Λιβάνου, της σταθερότητας και της ευημερίας του: «Υποστηρίζουμε όμως και κάθε πρωτοβουλία με σκοπό την αποκλιμάκωση στα νότια σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ. Η θέση της Ελλάδας είναι ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή και να εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Και συνέχισε λέγοντας ότι αναγνωρίζει το δυσανάλογο βάρος που αναλαμβάνει ο Λίβανος, σε σχέση με την εδαφική έκταση και τον πληθυσμό του, ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, κυρίως των Σύρων προσφύγων και καταβάλει κάθε προσπάθεια για τον αποτελεσματικό έλεγχο των κυκλωμάτων διακίνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This