Δημοσκόπηση: Με 12,3% μπροστά η ΝΔ – Το 26% θέλει Καραμανλή για πρόεδρο – Έξι στους 10 φοβούνται «θερμό» επεισόδιο

Must Read

H σταθερή διψήφια διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, oι προτιμήσεις του κοινού για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης καταγράφονται σε νέα δημοσκόπηση της MRB.

Διαφορά 12,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB. Ειδικότερα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%.

Στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

Στο ερώτημα «πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας» επιπλέον στην κούρσα για τους πιο δημοφιλείς υπουργούς πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας, τρίτος ο Βασίλης Κικίλιας, τέταρτος ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πέμπτος ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο θέμα της επικείμενης εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο σε περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο Πρ. Παυλόπουλος ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιλέγεται από το 26% όσων μπήκαν στην διαδικασία να αναφέρουν κάποιο όνομα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από το 11,2%, το 8% επιλέγει την Ντ. Μπακογιάννη, το 5,9% τον Ευ. Βενιζέλο, το 4% την Μ. Δαμανάκη.

 

Παράλληλα, οι πολίτες με αυξημένα ποσοστά (59,2%) θεωρούν πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This