Οι Τούρκοι προκαλούν στο Αιγαίο και ο Σκυλακάκης δηλώνει πως μας ενώνει η προστασία των θαλασσών!

Τέτοιες υποχωρητικές δηλώσεις «βλέπει» η Άγκυρα και παίρνει θάρρος

Must Read

Η νέα πρόκληση των Τούρκων, με την Άγκυρα να θέτει πάλι ζήτημα κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Και μπορεί ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, να εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιδρά κάθετα και απόλυτα σε κάθε τουρκική θέση που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, όμως ο στενός συνεργάτης και επιστήθιος, Θόδωρος Σκυλακάκης έστειλε μήνυμα… συναδέλφωσης!

Σε συνέντευξή του στην Ημερησία, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με αφορμή το διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε με την Τουρκία, διεμήνυσε πως «η προστασία της βιοποικιλότητας δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαραθέσεων χωρίς κανένα λόγο και κανένα ουσιαστικό επιχείρημα».

Και συνέχισε αναφερόμενος στα δυο θαλάσσια πάρκα, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, που θα είναι από τα μεγαλύτερα στην Μεσόγειο: «Δεν έχουμε δώσει πουθενά χάρτη. Η χαρτογράφηση θα γίνει μετά από μελέτη. Το μέγεθος και το πως ακριβώς θα διαρθρωθούν τα θαλάσσια πάρκα είναι μια επόμενη συζήτηση που θα στηρίζεται σε επιστημονικά στοιχεία που θα αφορούν την προστασία των ειδών που έχουμε σκοπό να προστατεύσουμε. Είπαμε από την αρχή ότι θα προηγηθεί επιστημονική μελέτη για το πού ακριβώς θα χωροθετηθούν. Δεν υπάρχει χάρτης αυτή την στιγμή που να έχει οποιοδήποτε χαρακτήρα χωροθέτησης. Υπάρχει η ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν σκέψεις για το πού θα μπορούσαν να είναι στην ευρύτερη περιοχή, αλλά πρέπει να προηγηθεί μελέτη και τίποτα πριν γίνει η μελέτη δεν είναι οριστικό. Άλλωστε υπάρχει η σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία την οποία και θα τηρήσουμε».

Για να καταλήξει πως είναι «δυσάρεστο το γεγονός ότι σε μια προσπάθεια που είναι διεθνής, αφορά τους ωκεανούς και τις θάλασσες, θέματα που πρέπει να μας ενώνουν, αναζητώνται θέματα που μπορεί να διχάζουν, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος. Η προστασία της βιοποικιλότητας και των ωκεανών μας ενώνει»! 

Για τη βιοποικιλότητα της βλακείας υπάρχει άραγε κανένα σχέδιο;

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This