Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται για επίσκεψη στην Άγκυρα την ώρα που ο Ερντογάν θέτει πάλι ζήτημα κυριαρχίας στα νησιά μας!

Must Read

Την ημερομηνία της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Τουρκία αποκαλύπτουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ, στον απόηχο του νέου τουρκικού κρεσέντου προκλητικότητας.

Μετά τη θρασύτατη ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ που θέτει ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και τη χλιαρή, σχεδόν απολογητική απάντηση της ελληνικής πλευράς μέσω Γεραπετρίτη, η οποία προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ταξιδέψει στην Άγκυρα πιθανότατα στις 14 Μαΐου, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Τουρκίας.

Η συνάντηση θα αφορά την πρόοδο των ΜΟΕ και οι διμερείς σχέσεις, την ώρα που το τοπίο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένει θολό. Η Τουρκία επιστρέφει στο γνωστό προκλητικό της ύφος, ωστόσο το Μαξίμου επιχειρεί με κάθε τρόπο να υποτιμήσει την ένταση που δημιουργεί εκ νέου ο Ερντογάν.

Κι ενώ ο Νίκος Δένδιας «έσφαξε» με το γάντι την υποτονική απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Φόρουμ των Δελφών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 παραδέχτηκε ότι η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τις βασικές της θέσεις, αλλά…. υποστήριξε ότι υπάρχει εξομάλυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Σίγουρα η Τουρκία, κάποιες από τις βασικές της θέσεις δεν έχουν αλλάξει. Όμως μην χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Και ποια είναι η μεγάλη εικόνα; Ότι υπάρχει μια σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία νομίζω ότι είναι καλοδεχούμενη από τη μεγάλη πλειοψηφία και των Ελλήνων και των Τούρκων. Νομίζω και οι συμπολίτες μας δεν θέλουν να έχουμε “μπελάδες” με την Τουρκία, ούτε να είμαστε σε διαρκή ένταση» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το βέβαιο είναι ότι η εμμονή του πρωθυπουργού να δηλώνει ότι θέλει να μείνει μακριά από… μπελάδες μόνο διάθεση υποτέλειας φανερώνει…

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This