Πέμπτη 24/6/2021

Γάλλος Πρέσβης: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα αβοήθητη απέναντι στην Τουρκία!

Τη στήριξή του στην Ελλάδα σε αυτή τη φάση των μεγάλων προβλημάτων με την Τουρκία διατράνωσε το γαλλικό κράτος δια στόματος του Γάλλου πρέσβη στην Αθήνα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα αβοήθητη έναντι μιας ανθρωπιστικής πρόκλησης αλλά και έναντι της γειτονικής Τουρκίας, η οποία έχει επανειλημμένως απειλήσει πως θα ανοίξει τις πόρτες στους μετανάστες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρέσβης Πατρίκ Μεζονάβ, με αφορμή τη χτεσινή συνάντησή του με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο, κατά την οποία «διαπιστώθηκε έντονη σύγκλιση απόψεων μεταξύ Παρισιού και Αθήνας στα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου».

Δείτε επίσης: Εκτός ορίων η Τουρκία! Κατέθεσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη

«Το ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων ασύλου πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει», τονίζει ο κ. Μεζονάβ, σημειώνοντας ότι η Γαλλία, από κοινού με τη Γερμανία, επιθυμεί «οι μεταρρυθμίσεις αυτές να γίνουν το συντομότερο δυνατό, σε συνεργασία με τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα χαιρετίζει τις προτάσεις που κατέθεσε η Αθήνα στις Βρυξέλλες και «ειδικά αυτές που αφορούν τον επαναπατρισμό» και χαρακτηρίζει «θαρραλέα την αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση μιας επείγουσας κατάστασης», τόσο μέσω της βελτίωσης του συστήματος υποδοχής, όσο και με την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Αναφερόμενος στους συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας Αθήνας-Παρισιού, σημειώνει ότι «για τα άτομα των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί θα πραγματοποιήσουμε σε συνεργασία με την Ελλάδα και τη FRONTEX ομαδικές πτήσεις με προορισμό τις χώρες προέλευσης, θα ενισχύσουμε τη συνεργασία για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων παράνομης μετανάστευσης και -εφόσον η ελληνική κυβέρνηση το επιθυμεί- θα ενισχύσουμε τις ελληνικές ομάδες στα νησιά με Γάλλους διερμηνείς, ιατρούς και ψυχολόγους».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ