Το περίφημο… Master Plan της Θεσσαλίας φέρνει με Ερώτηση στην Κομισιόν ο Πέτρος Κόκκαλης

«Η εργαλειοποίηση της καταστροφής και οι διατυπώσεις στο Master Plan (...) προκαλούν ανησυχία για τις προθέσεις της κυβέρνησης»

Must Read

Την ώρα που οι μετεωρολόγοι χτυπούν «καμπανάκι» για την κακοκαιρία η οποία αναμένεται να πλήξει και τη Θεσσαλία μέσα στο επόμενο 48ωρο, ανησυχώντας για νέα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, ο Πέτρος Κόκκαλης υποβάλει Ερώτηση στην Κομισιόν, σχετικά με την έλλειψη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Master Plan που κατέθεσε η ολλανδική HVA International για την ανασυγκρότησή της.

«Η εργαλειοποίηση της καταστροφής της Θεσσαλίας και οι διατυπώσεις στο Master Plan που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού, προκαλούν ανησυχία για τις προθέσεις της κυβέρνησης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του νεοσύστατου κόμματος Κόσμος.

Πέτρος Κόκκαλης

«Όλος ο θεσσαλικός κάμπος σχεδιάστηκε και αποστραγγίστηκε μετά τον πόλεμο με αρδευτικά κανάλια, με αναχώματα εγκιβωτισμού των ποταμών, τα οποία όμως σήμερα δεν μπορούν να διαχειριστούν το κλίμα που έχουμε δημιουργήσει. Χρειαζόμαστε άμεσα πολιτική για την κλιματική αλλαγή, το μετριασμό και κυρίως για την προσαρμογή, αλλά και ένα σχέδιο που θα δώσει λύση χωρίς να δημιουργήσει νέα προβλήματα», προσθέτει.

Αντί γι’ αυτό, «το σχέδιο αγνοεί την αξιοποίηση κλιματικής θωράκισης και προστασίας των υδάτινων πόρων και επικεντρώνεται σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή 23 μεσαίων και μεγάλων φραγμάτων, την εκβάθυνση ποταμών, την αποψίλωση παρόχθιας βλάστησης, την κατασκευή 130 χιλιομέτρων νέων αναχωμάτων, αλλά και την εκτροπή του Αχελώου ποταμού», επισημαίνει και ερωτά αν είναι σύννομο το προτεινόμενο σχέδιο και η σύσταση του νέου οργανισμού με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This