Κόκκαλης: Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;

«Kάνετε τα πάντα για να συγκαλύψετε»

Must Read

Να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη μεγάλη ποσότητα ξυλολίου που κατασχέθηκε στον Προμαχώνα λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη με 57 νεκρούς ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, κάνοντας μάλιστα λόγο για συγκάλυψη.

Αναφερόμενος στην παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «πιθανόν να υπήρχε ξυλόλιο» στην εμπορική αμαξοστοιχία, την διαπίστωση του Γενικού Χημείου αλλά του κράτους, όπως επίσης και των εμπειρογνωμόνων, ο κ. Κόκκαλης κάλεσε την κυβέρνηση να παράσχει όλα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της μεγάλης έκρηξης που αύξησε τον αριθμό των νεκρών επιβατών.

«Από το 2020, εισέρχεται λαθραία στη χώρα μας ξυλόλιο και τολουόλιο. Εισέρχονται χημικοί διαλύτες από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εκατοντάδες τόνοι από το 2020-2022, μέχρι και δεκαπέντε ημέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών, 25 τόνοι. Το τελωνείο, ως όφειλε –προσέξτε- και επειδή είναι δυσχερής –επακριβώς το διαβάζω- η φύλαξη και υπόκειται σε φθορά, το έβγαλε σε δημοπρασία» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης από το βήμα της Βουλής και επεσήμανε ότι παραμένει άγνωστο το που βρίσκονται οι κατασχεμένες χημικές ουσίες.

«Ως διά μαγείας, όμως, στη Διαύγεια δεν υπάρχει τίποτα για το ποιος υπερθεμάτισε, ποιος το πήρε. Επαναλαμβάνω, όλη αυτή η ποσότητα από το 2020 -τουλάχιστον από τα έγγραφα τα οποία θα προσκομίσουμε και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο– δείχνει μια αθρόα εισαγωγή χημικών διαλυτών, μεταξύ των οποίων και ξυλολίου στη χώρα μας από τη Βουλγαρία. Εάν δεν υπερθεμάτισε, τότε δεδομένου ότι δεν μπορεί να φυλαχτεί, όπως το ίδιο το τελωνείο παραδέχεται διότι υπόκειται σε φθορά, ποιος άραγε το κατέχει ρώτησε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις διαφορετικά, τίθεται θέμα συγκάλυψης.

«Διότι κάνετε τα πάντα για να συγκαλύψετε, ενώ οφείλατε να συνδράμετε και το έργο της δικαιοσύνης αλλά και των υπόλοιπων φορέων. Όσο και να το πράξετε, στο τέλος να ξέρετε ότι η αλήθεια θα λάμψει» τόνισε ο ίδιος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This