Η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι οι 5 υποψήφιοι που έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Είμαι υπερήφανος για τις επιλογές σας. Έρχομαι να προσθέσω τη δική μου πινελιά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του

Must Read

Τους 42 συνολικά υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές 2024 παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στον απόηχο του ντόρου που προκλήθηκε από την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπανώτα για την δήλωσή του εις βάρος κακοποιημένων γυναικών, τη θέση του οποίου πήρε ο Κώστας Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανακοινώθηκε, τα πέντε πρόσωπα που επέλεξε ο ίδιος ο Κασσελάκης να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο είναι οι: Μέλπω Λεκατσά, Δέσποινα Σίνου, Βιολέτα Κόρδατζη, Βασίλειος Παπαλαζάρου και Λυδία Βενέρη.

«Σήμερα είναι η δική σας μέρα. Γειά σου Αλέξη. Είναι η μέρα που ανακοινώνουμε το ευρωψηφοφέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Που διαμορφώσατε εσείς που ψηφίσατε από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είμαι περήφανος για αυτή τη διαδικασία. Είμαι υπερήφανος για τις επιλογές σας. Έρχομαι να προσθέσω τη δική μου πινελιά. Έρχονται να στοιχηθούν μαζί με εμάς. Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο για το οποίο έχουμε κάθε λόγο να καμαρώνουμε. Το ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας. Απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά. Σαν τον Γιώργο Αυτιά. Ακροδεξιά αυτιά. Με χουντικά συνθήματα και χρυσαυγίτικες οι προσεγγίσεις», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο Κασσελάκης.

Αν και παραδέχτηκε την συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης με αλαζονικό ύφος δήλωσε ότι δεν θα καταφέρει κανένας να τον «ρίξει»: «Εγώ έχω να πω σε όλο το σύστημα ένα πράγμα: διαστρεβλώστε, βαρέστε, χτυπήστε. Έχω μέσα μου δύναμη, αντοχές, απίστευτο πείσμα. Χτυπήστε, δεν θα καταφέρετε τίποτα».

Ο ίδιος καταδίκασε κάθε τρομοκρατική επίθεση όπως είπε, δήλωσε υπέρ της Παλαιστίνης και ζήτησε κατάπαυση του πυρός. Για τα ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι «ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να ‘χει σαφή στόχευση. Καμία κίνηση για αποστρατικοποίηση των νησιών, καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ». 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας, λέγοντας ότι «δεν μπορεί αυτή η χώρα να συνδυάζει τιμές τροφίμων Γαλλίας, ενοίκια Γερμανίας και μισθούς Βουλγαρίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις προτάσεις του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «μία ολόκληρη προπαγάνδα έμαθε έναν ολόκληρο λαό να ζει με το ελάχιστο. Με το μίνιμουμ των ονείρων του. Με ένα pass που δε φτάνει για ζωή», για να τονίσει ότι «εμείς θέλουμε καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα, προτείνουμε μία καλύτερη ζωή και καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποφασίσουν». «Μία καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας».

Τα 42 ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι τα ακόλουθα:

  • Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κατσίγιαννη Αγλαΐα

Στογιαννίδης Γρηγόρης

  • Απόδημοι

Γουναλάκης Αντώνης

Μουμτζή Ιφιγένεια

  • Αττική

Αθανάσιου Μάριος

Αντώναρος Ευάγγελος

Αρσένη Ευγενία (Τζένη)

Κοροβέση Μυρτώ

Μπεκατώρου Σοφία

Πανόπουλος Δημήτρης

Παπαδημητριάδης Δημήτρης

Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος

Παππάς Νίκος

Σαπουνά Αναστασία

Τσίπρας Γεώργιος

Φαραντούρης Νικόλαος

  • Βόρειο Αιγαίο

Τσιριγώτη Ζαχαρούλα

  • Νότιο Αιγαίο

Γιαννακά Αικατερίνη

  • Δυτική Ελλάδα

Καραγιώργου-Λάζαρη Μαργαρίτα

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Μολώνης Σπυρίδων

  • Δυτική Μακεδονία

Τελιγιορίδου Ολυμπία

  • Ήπειρος

Κάτσης Μάριος

  • Θεσσαλία

Δριτσέλη Παναγιώτα

Μαρτίου Γεώργιος

Χλαπανίδου Χριστίνα

  • Ιονίων Νήσων

Αραβαντινός-Σιμωνέτος Χαράλαμπος

  • Κεντρική Μακεδονία

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Νούσκαλης Γιώργος

Τουμανίδης Αντώνης

Τσαμπάζη Θεοδώρα (Δώρα)

  • Κρήτη

Καλουδιώτη Μαρία

Κασσελάκης Βασίλειος

  • Πελοπόννησος

Πριφτάκη Αικατερίνα

  • Στερεά Ελλάδα

Παπαργυρόπουλος Νάσος

οι πέντε που παρουσιάστηκαν απόψε

Λεκατσά Μέλπω

Σίνου Δέσποινα

Κόρδατζη Βιολέτα

Παπαλαζάρου Βασίλειος

Βενέρη Λυδία

και οι νυν ευρωβουλευτές 

Έλενα Κουντουρά

Κώστας Αρβανίτης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μπράβο στον Πρόεδρο!!! Πράγματι στο ψηφοδέλτιο είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον!!! Ώρα να ξυπνήσει από τον λήθαργο ο ελληνικός λαός να στηρίξει αυτό το ψηφοδέλτιο!!!Να σταματήσει η καταστροφή της χώρας μας από το σύστημα που μας φόρτωσε το 41%!!!Σε λίγο δε θα υπάρχει Έλληνας και Ελλάδα πάρτε το χαμπάρι!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This