Η απάντηση του Άδωνι στο ξέσπασμα του Καλλιάνου για τον πατέρα του που χαροπαλεύει σε δημόσιο νοσοκομείο 

Must Read

Με υποκριτικό ύφος, παρουσιάζοντας μια… ιδανική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έσπευσε να διαψεύσει ο Άδωνις Γεωργιάδης τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Καλλιάνο, που συγκλόνισε με το δημόσιο ξέσπασμά του κατά νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο πατέρας του, ξεμπροστιάζοντας τον υπουργό Υγείας και τους προκατόχους του για την κατάσταση στην οποία έχει αφήσει να επέλθει η Δημόσια Υγεία, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίησή της.

Σε απάντησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, αρκετές ώρες μετά το βίντεο-γροθιά στο στομάχι του κ. Καλλιάνου, υποστηρίζει ότι «κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε» για τον πατέρα του βουλευτή, ο οποίος κατήγγειλε ιατρικές παραλείψεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε στο βίντεό του ότι μαζί με τον καρδιολόγο αδερφό του παρακαλούσαν τους γιατρούς να βάλουν σε ΜΕΘ τον πατέρα τους, ώσπου τελικά ο άνθρωπος υπέστη ανακοπή.

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι η διαδικασία ενός ασθενούς σε ΜΕΘ γίνεται με αυστηρά κριτήρια, ενώ διαβεβαιώνει ότι το… διαλυμένο ΕΣΥ «κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γεωργιάδη:

«Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και @kallianos, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα.

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του.

Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβανομαι τον πόνο.

Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.

Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου.

Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι.

Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως.

Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε.

Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

Δείτε το βίντεο με το ξέσπασμα του βουλευτή της ΝΔ Γ. Καλλιάνου:

 

Δείτε επίσης:

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κύριε Καλλιανο εύχομαι τα καλύτερα για τον πατέρα σας. Έχω ,όμως,μια απορία : Έπρεπε να κινδυνεύσει δικός σας ανθρωπος για να καταγγείλετε τα χάλια της Υγείας; Καθημερινά όλοι εμείς οι απλοί πολίτες βιώνουμε αυτή την κατάσταση.Που είσαστε εσείς ως βουλευτής; Ή δεν γνωρίζατε τίποτα; Αν δεν γνωρίζατε,τότε γιατί είστε βουλευτής; Παραιτηθείτε λοιπόν ,αλλοιως τα δάκρυα σας δεν συγκινούν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This