Ο Στίγκας επιτίθεται στη Δικαιοσύνη και όσους την «υποκίνησαν» και την «επηρέασαν» για να αποκλείσει τους «Σπαρτιάτες»

Must Read

Στο Open μίλησε το πρωί ο Πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, εξαπολύοντας επίθεση στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε εκείνους που όπως ισχυρίστηκε, την «υποκίνησαν» και την «επηρέασαν», ώστε να προχωρήσει ο Άρειος Πάγος στον αποκλεισμό του κόμματός του από τις Ευρωεκλογές 2024.

Ο κ.Στίγκας είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι μια απόφαση που βγήκε μόνο με υπομνήματα. Δεν είναι δικαστική απόφαση, αυτή βγαίνει μέσα από δικαστήριο. Το να εξετάζει ένα κόμμα σε πραγματικές συνθήκες αν πρέπει να κατέβει ή όχι το καταλαβαίνω, όμως να κόβει ένα κόμμα από το να συμμετάσχει στις εκλογές, μόνο με υπομνήματα και φήμες, αυτό δεν είναι σωστό.

Τα υπομνήματα που κατέθεσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρίθουν από ψέματα, ανακρίβειες και αοριστολογίες. Παράδειγμα, οι βουλευτές Δημητροκάλης, Κόντης και κάποιοι άλλοι, ότι είχαν κατέβει με την Χρυσή Αυγή. Είναι ψέματα, δεν είχαν κατέβει ποτέ με τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Έλληνες. Δεν είχαν καμία εμπλοκή.

Αμφισβητώ την απόφαση αυτή της δικαιοσύνης. Εάν με κατηγορεί η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε πολίτης ότι είμαι αχυράνθρωπος και πάμε στα δικαστήρια και αποφανθούν τα δικαστήρια με στοιχεία πως αυτό ισχύει, μόνο τότε θα το αποδεχτώ και θα σεβαστώ την κρίση της δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη υποκινήθηκε και επηρεάστηκε από κόμματα. Είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά ένα κόμμα κοινοβουλευτικό να αποκλείεται από το να κατέβει στις εκλογές. Εγώ σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη και τους δικαστές, άλλοι είναι αυτοί που δεν τους σέβονται».

Και συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο:

«Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Εγώ θα δεχτώ αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης, εφόσον γίνει δίκη με στοιχεία και μάρτυρες. Δεν τη σέβομαι αυτή την απόφαση.

Εγώ είχα εντοπίσει μία αναταραχή μέσα στο κόμμα από εξωθεσμικά κέντρα. Εγώ δεν το γνωρίζω εάν αφορούσαν τον Κασιδιάρη. Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ λέει πως υπάρχει υποκρυπτόμενος αρχηγός. Δεν το δέχομαι καθόλου πως είμαι “μπροστινός” ή “αχυράνθρωπους”, όμως ήταν το “καύσιμο” για το κόμμα μας. Ο τρόπος που με βοήθησε ο κ. Κασιδιάρης ήταν δημόσιος.

Ο Άρειος Πάγος δεν στηρίχτηκε σε απόφαση δικαστηρίου. Ποιο είναι το Ανώτατο όργανο; Ο Άρειος Πάγος, χωρίς δίκη; Για τους επτά που έχουν μείνει στο κόμμα βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν έχουν σχέση με τον Κασιδιάρη. Νομικά οι προσφυγές έχουν γίνει σε δύο άτομα, πώς θα γίνει σε όλο το κόμμα; Πρέπει να πάρουμε παράσημο εάν ξεγελάσαμε τους ανώτατους δικαστές. Εάν εκπέσουν οι δύο βουλευτές, το πιο λογικό είναι να γίνουν εκλογές και όχι να μοιραστούν οι έδρες. Αυτό είναι παράνομο».

Σε ότι αφορά καταδικασμένο χρυσαγίτη Ηλία Κασιδιάρη ανέφερε:

«Όπως τους συμφέρει τα λένε. Εγώ πράγματι ευχαρίστησα έναν άνθρωπο που μας στήριξε στις εκλογές. Μέχρι εκεί. Το όρο πως είμαι μπροστινός, πισινός και αχυράνθρωπος δεν πρόκειται να τον αποδεχτώ ποτέ και προκαλώ τον οποιονδήποτε, την κυβέρνηση, την δικαιοσύνη, να μου αποδείξει πως ο Βασίλης Στίγκας είναι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη. Ποτέ δεν πήρα εντολές από κανέναν».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This