Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα πρόθυμη να διαθέσει στη Γαλλία το αντιαεροπορικό σύστημα «Crotale»

«Εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα...», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Must Read

Μετά τις διαρκείς αποστολές στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από τη χώρα μας στα «μουλωχτά», η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε αυτή τη φορά να… αλλάξει τροπάριο, παραδεχόμενη ανοιχτά πως υπάρχει όντως η πιθανότητα να στείλουμε στη Γαλλία το αντιαεροπορικό σύστημα «Crotale».

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει η Ελλάδα στη Γαλλία την εν λόγω αντιαεροπορική συστοιχία για την κάλυψη του εναέριου χώρου του Παρισιού στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως αναφέραν σημερινά δημοσιεύματα. «Εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εν προκειμένω, των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποια συγκεκριμένη συνδρομή, η οποία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αμυντική ικανότητα της χώρας, αυτό θα γίνει, αλλά πάντοτε κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά μιλάμε πάντα, το ξεκαθαρίζω, για περιορισμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όταν υπάρχει κάτι περισσότερο, προφανώς θα ενημερωθείτε», δήλωσε συγκεκριμένα ο Π. Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι γαλλικές Αρχές έχουν καταθέσει αίτημα για τη μεταφορά συστοιχίας κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς τύπου «Crotale» της Πολεμικής Αεροπορίας, με αιτιολογία τη χρησιμοποίησή της για το χρονικό διάστημα τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Η γαλλική πλευρά υπαινίσσεται ότι, εφόσον το Παρίσι προτίθεται να παραχωρήσει αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, χρειάζεται τη συμμαχική συνδρομή προκειμένου να εξασφαλίσει την αεράμυνα κρίσιμων υποδομών εντός της πρωτεύουσας που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το γαλλικής κατασκευής σύστημα, το οποίο εντάχθηκε στην Πολεμική Ααεροπρία το 2003, είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς, παντός καιρού, με αποστολή την παροχή αντιαεροπορικής προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος, με ικανότητα αντιμετώπισης αεροσκαφών και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη. Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο όχημα και διαθέτει Radar έρευνας, εμβέλειας 20χλμ., Radar/FLIR εγκλωβισμού με εμβέλεια 20χλμ. και εκτοξευτή με δύο φορείς των τεσσάρων βλημάτων έκαστος.

Σημειώνεται πως η συστοιχία πυραύλων Crotale ήταν μεταξύ των συστημάτων που είχαν τεθεί σε ετοιμότητα στη χώρα μας, στο πλαίσιο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This