Το μεγάλο παράπονο της Εύας Καϊλή: Δεν με υπερασπίστηκαν ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αφήνει αιχμές και για τη στάση της προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα

Must Read

Να αφήσει οριστικά την πατρίδα της την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στην Ιταλία σκέφτεται σοβαρά η Εύα Καϊλή, πικραμένη -προφανώς- από το γεγονός ότι η χώρα της δεν την υποστήριξε στην υπόθεση εμπλοκής της στο πολύκροτο σκάνδαλο χρηματισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρώην βουλεύτρια και ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, παραχώρησε συνέντευξη στην  ιταλική «Corriere Dela Serra», όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «θα έρθω να ζήσω στην Ιταλία, μια χώρα εγγύησης. Η Ε.Ε. και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στο Βέλγιο ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα, η Εύα Καϊλή ανέφερε πως «μάλλον θα μετακομίσω στην Ιταλία. Επειδή είναι μια χώρα που τη θεωρώ πατρίδα για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως “εγγύηση”, που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία υπάρχουν κάποια κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και ζητούν σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, ανεξάρτητα από το κόμμα του κατηγορουμένου».

«Εγώ βρίσκω τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξωφρενική για έναν τέτοιο αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύονται έντεχνα εναντίον μου η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα μου S&D της υπεράσπισης των θεσμών. Προσπάθησαν, προεκλογικά, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της Ένωσης και να διαφυλάξουν τις ελευθερίες και τα προνόμια των βουλευτών. Δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο προηγούμενο, που επιτρέπει στη δικαστική εξουσία να ανακατεύεται στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου», υποστήριξε, αναφερόμενη στην πολύκροτη υπόθεση για την οποία και κυνηγήθηκε.

Όσον αφορά σε τυχόν νέα υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές, ανέφερε: «Ήλπιζα ότι οι πολίτες της Ε.Ε. θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια, πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο. Αλλά η απαγόρευση να μιλήσω για αυτήν την υπόθεση, καθιστά αδύνατο το να είμαι υποψήφια».

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για το μέλλον της, σημείωσε πως θα επικεντρωθεί «στην τεχνολογική πολιτική και, αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένω, βλέπω το μέλλον μου στη δέσμευσή μου για τις γυναίκες και τα παιδιά που πέφτουν θύματα αστοχιών του συστήματος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν θέλει την δικαστική εξουσία να ελέγχει την πολιτική για να μπορεί η Εύα και τα άλλα λαμόγια να παρανομούν και να μαζεύουν μαύρο χρήμα ανενόχλητοι στο μεγάλο παζάρι συμφερόντων των Βρυξελλών. Για τον λόγο αυτό επιλέγει την Ιταλία, όπου θα ξεκοκαλίσει την λεία της ανενόχλητη, διότι στην Ελλάδα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω της και δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει το υπερβολικό ξόδεμα και την χλιδή. Επιπλέον, σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να αντικρίζει την αποστροφή που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες για το ξεπούλημά της.

  2. Οποίος είναι αναμάρτητος ας ρίξει πέτρα.. και βέβαια ουστ σε ολους που ρίχνουν βέλη πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη.

    • Και ποιά θές να βλέπεις και ν ακούς;..
      Τη Κεραμέω;..Η την Χριστοφιλοπούλου;..
      Περνάει πρόβλημα το κορίτσι λέμε..Εμπλεξε μ απατεώνες..

      • Ολες στον ίδιο βόθρο είναι βυθισμένες, αδίστακτες, ασυνείδητες, της αρπαχτής και το βόλεμά τους όσο κρατήσει… ξεπουλιούνται βέβαια ανενδοίαστα για να αποκτήσουν όσα περισσότερα μπορούν με κάθε τρόπο. Δεν έχουν ούτε πολιτική ιδεολογία, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε διάθεση προσφοράς στο κοινό καλό, κατέχονται μόνον από απληστία, ματαιοδοξία και απέραντο θράσος για όσα παράνομα κάνουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This