Ν. Δένδιας: Συνολικά 2 δισ. ευρώ έχουν δεσμευθεί για τον αντιαεροπορικό και τον anti-drone θόλο

«Όπως ξέρετε, η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο. Δεν είναι όλοι φίλοι μας δίπλα...»

Must Read

Η δημιουργία δύο θόλων, ενός αντιαεροπορικού και ενός anti-drone, αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, ο οποίος επισήμανε πως για την υλοποίησή τους έχει ήδη δεσμευθεί το ποσό των 2 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να δημιουργήσει οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών «οι οποίες θα μπορέσουν να παράξουν καινοτόμα προϊόντα, που να καλύψουν υπαρκτές και καταγεγραμμένες ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή  26/4 στο στούντιο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», στην έκθεση «BEYOND 2024» στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, θα δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο, το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας, το οποίο θα πάρει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και θα τις προκηρύξει σε αυτό το οικοσύστημα. Τόνισε δε ότι το αμυντικό μας οικοσύστημα προσφέρει στο ΑΕΠ το αμελητέο, όπως το χαρακτήρισε, 0,74% και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αγοράζει εξοπλισμό από το εξωτερικό «για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα, και, για να γίνει αυτό, πρέπει να είμαστε τουλάχιστον σε μια φάση που να μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του περιβάλλοντός μας».

«Όπως ξέρετε, η Ελλάδα –λέω πάντα– δεν είναι Λουξεμβούργο. Δεν είναι όλοι φίλοι μας δίπλα, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα. Κοιτάτε το ναυπηγικό πρόγραμμα, παραδείγματος χάρη, της γειτονικής μας Τουρκίας. Κοιτάξτε το πρόγραμμα drone της γειτονικής μας Τουρκίας. Εμείς απέναντι σε αυτά πρέπει να έχουμε μια έλλογη απάντηση. Δεν λέω να μπούμε σε έναν διαγωνισμό ποιος θα είναι πρώτος. Εμείς να αμυνθούμε θέλουμε, αλλά να μπορούμε να έχουμε μια δυνατότητα αποτροπής», υποστήριξε ο ΥΕΘΑ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ν. Δένδιας ανέφερε ότι βρέθηκαν στην ΕΑΒ τεχνολογίες και δυνατότητες που, αν εξελιχθούν, θα μας εκπλήξουν όλους, αλλά πρόσθεσε ότι υπήρξε πλήρης έλλειψη σύνδεσης με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το αμυντικό οικοσύστημα. Χαρακτήρισε δε τεράστια ευκαιρία το πρόγραμμα «Constellation», το οποίο συν-σχεδιάζουμε με τις ΗΠΑ και προβλέπει παραγωγή φρεγατών στα ελληνικά ναυπηγεία και service στα βαπόρια της Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και του Ινδικού. «Άρα, μιλάμε για μια δουλειά που θα τραβήξει στα ναυπηγεία μας 60-70 χρόνια», επισήμανε.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δένδιας: ” έχουν ΔΕΣΜΕΥΘΕΊ…” , ” είμαι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΑΙΣΙΌΔΟΞΟΣ…” Τα παραμύθια της Χαλιμάς για ελληνικό Iron Dome κλπ κλπ, συνεχίζονται απο την κυβέρνηση του Κου Κούλη. Ίσως, ίσως θα γίνουν το έτος 3000, αν υπάρχουμε σαν κράτος μέχρι τότε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This