Κόσοβο: Η Κύπρος σώζει την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού

Το «παιχνίδι» της Ντόρας Μπακογιάννη και οι δικαιολογίες της για τη θετική εισήγησή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν πέρασαν στη Μεγαλόνησο

Must Read

Είναι αδύνατον να εξηγηθεί με πραγματικά, πειστικά επιχειρήματα (όχι με όρους παρασκηνιακών εντολών και υποδείξεων, είτε με διασταλτικές ερμηνείες «τραβηγμένες από τα αυτιά») η κεντρική εισήγηση της Αθήνας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για την αναβάθμιση του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ), από την ιδιότητα του «κράτους παρατηρητή» στο καθεστώς «πλήρους μέλους».

  • Από τον Νικ. Σταυρουλάκι

Η πηγαία απορία, που προκύπτει από τη σχετική εισήγηση της αντιπροέδρου του ΣτΕ Ντόρας Μπακογιάννη στο Σώμα και την υπερψήφιση της πρότασής της (16/4) υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο, είναι αυτόματη και αβίαστη: η Ελλάδα τάχθηκε αναφανδόν, χωρίς δεύτερη συζήτηση, με το μέρος του Κιέβου στη ρωσοουκρανική διένεξη εξαιτίας του κυπριακού προβλήματος που πληγώνει τον Ελληνισμό 50 χρόνια τώρα (σε τρεις μήνες συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή), την ίδια στιγμή που τάσσεται ανοιχτά με το μέρος της Πρίστινα στο θέμα της αναγνώρισης ως πλήρους μέλους του «ψευδοκράτους» του Κοσόβου στο Συμβούλιο… Γιατί;

Τα (γνωστά) γεγονότα έχουν ως εξής: η ΚΣΣΕ, με 131 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 11 αποχές, ενέκρινε την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη να γίνει το Κόσοβο δεκτό στο Συμβούλιο, ως πλήρες μέλος, αποκτώντας ουσιαστικά καθεστώς ανεξάρτητης χώρας. Κίνηση με καταστροφικές συνέπειες για τον Ελληνισμό, καθώς εξακολουθεί το χαίνον πρόβλημα της Κύπρου.

Την ώρα που η Αγκυρα και το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο επιχειρούν να προχωρήσει η αναγνώριση του «ψευδοκράτους» στο βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου, το οποίο έχει αποσχισθεί παράνομα από το σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας με πόλεμο, η Αθήνα τάσσεται υπέρ ενός άλλου ψευδοκράτους, που αποσπάστηκε βιαίως από τη Σερβία με πόλεμο. Γιατί; Τι παιχνίδια παίζει η Αθήνα;

Να θυμίσουμε ότι το Βελιγράδι αποκαλεί με την ίδια ακριβώς λέξη -«ψευδοκράτος»- το Κόσοβο. Να θυμίσουμε επίσης ότι η Αθήνα δεν έχει αναγνωρίσει (ακόμα…) το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο ως χωριστό κράτος, όπως και το Βελιγράδι δεν έχει αναγνωρίσει (ούτε πρόκειται) την έξωθεν υποκινούμενη απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. «Μπορεί να μην είναι πανομοιότυπα, αλλά είναι παρόμοια και είναι και τα δύο εγκλήματα» ανέφερε την «κυριακάτικη δημοκρατία» σερβική διπλωματική πηγή!

Φυσιολογικά, οι Κύπριοι βουλευτές της ΚΣΣΕ καταψήφισαν την πρόταση, αλλά και Ελλαδίτες αντιπρόσωποι. Για παράδειγμα, ο Θ. Ρουσσόπουλος, προεδρεύων μάλιστα, επέλεξε να μην είναι παρών στην ψηφοφορία. Συνεπώς, «κάτι σάπιο τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Σε ανάρτησή της στην προσωπική της ιστοσελίδα, η πρώην ΥΠΕΞ «απολογείται» για τη θετική της εισήγηση. Αναφέρει τρεις «μύθους»:

  1. Η Ελλάδα (οι Ελληνες βουλευτές που ψήφισαν) αναγνώρισε το Κόσοβο.
    Φυσικά και η Ελλάδα δεν αναγνώρισε το Κόσοβο. Αλλά η είσοδος ενός αμφισβητούμενου μορφώματος ως πλήρους μέλους στο ΣτΕ προϋποθέτει ότι το μόρφωμα αυτό είναι πρώτα «κράτος» και όχι… θίασος.
  2. Οι Ελληνες βουλευτές έδωσαν λευκή επιταγή στους Κοσοβάρους.
    Τι θα πει αυτό; Επειδή οι Κοσοβάροι αποκατέστησαν μερικά σερβικά μοναστήρια αγίασαν; Φυσικά και αυτοί που ψήφισαν υπέρ δεν έδωσαν λευκή επιταγή… Εδωσαν μια μαύρη, κατάμαυρη επιταγή, που θα τη βρει ο Ελληνισμός μπροστά του…
  3. Το πόρισμα άνοιξε «κερκόπορτα» για την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο.
    «H κοινωνία και το πολιτικό σύστημα σε Ελλάδα – Κύπρο οφείλουν να αντιληφθούν πλήρως ότι το Κόσοβο και το Κυπριακό αποτελούν δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις» αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Φυσικά και είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Είναι, όμως, παρόμοιες. Και η σχετική «γνωμοδότηση» του Δικαστηρίου στη Χάγη ότι είναι «διαφορετικά ζητήματα» είναι μια απλή «γνωμοδότηση», που η Τουρκία δεν θα λάβει καν υπ’ όψιν της τη δεδομένη ώρα.

Για αυτούς τους λόγους, η κυπριακή Βουλή εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της. Η Λευκωσία δείχνει τον δρόμο του αγώνα. Και ό,τι προλάβει να περισώσει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η οικογένεια Μητσοτάκη διαχρονικά έχει ανθελληνική στάση και παρουσία τόσο στο εσωτερικό και κυρίως στα εξωτερικά θέματα. Δεν είναι ακατανόητη η στάση της αρκεί κάποιος να συνθέσει τις ενέργειες της με πολιτικοοικονομικά συμφέροντα τόσο εγχώρια όσο και κυρίως με μεγάλου μεγέθους χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Είναι τα μικρά πιόνια των μεγαλύτερων αυτών συμφερόντων, αδιαφορώντας για την χώρα και τους πολίτες της. Έτυχαν να ανέλθουν στην αρχηγία της ΝΔ δυο φορές κάτω από πολύ σκοτεινές συνθήκες, όπου και δημιούργησαν τους μηχανισμούς τους με τους “αρμούς” της εξουσίας. Θα μπορούσαν να διοχετεύσουν όλη αυτή την ενέργεια τους για το καλό της πατρίδας αλλά έχουν προτιμήσει το καλό της πάρτης τους…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This