Μητσοτάκης: Το «τυράκι» του μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο

Και οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριμ παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους που θα ισχύσει από το 2025, μιλώντας στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το πρωί της Μ. Δευτέρας (29/04).




 

Εκανε γνωστό ότι θα δίνεται μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ώστε να επιβραβεύονται όσοι ξεπερνούν τους στόχους που έχουν τεθεί. Το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θεσμοθετείται οριζοντίως στο Δημόσιο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων (bonus παραγωγικότητας). Σκοπός είναι η εισαγωγή υγιών κινήτρων για τους δημοσίους υπαλλήλους με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου Τομέα και την επιβράβευση των υπαλλήλων που επιτυγχάνουν σημαντικούς στόχους. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε από την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, προκειμένου να ψηφισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και να ισχύσει από το έτος 2025.

Η εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ, η αποδοτικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η λήξη της προθεσμίας για επιστολική ψήφο και o εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης, ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πιο αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου.

Κασσελάκης: «Οι γνωστές τακτικές εξάρτησης των παλαιοκομματικών πολιτικών»

Το μπόνους παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους πριμ, που ουσιαστικά είναι πριν. “Πριν από τις ευρωεκλογές, για να με ψηφίσετε”. Οι γνωστές τακτικές εξάρτησης των παλαιοκομματικών πολιτικών προς τους πολίτες».

«Αν θέλει να αντιμετωπίσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως ισότιμους πολίτες, δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ώστε να μην έχουμε πολίτες β’ κατηγορίας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Για εμάς, αυτό αποτελεί δέσμευση από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει επίσης.

 

Διαβάστε ακόμα: Αναταραχή στην Κ.Ο της ΝΔ από τα σενάρια διαδοχής Μητσοτάκη – Το βέτο και ο «πονοκέφαλος»

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Χατζηδάκης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για το Πάσχα προς τους ανθρώπους που λαμβάνουν το ΚΕΑ των 200 ευρώ, που επιβιώνουν μετά δυσκολίας και πεινάνε αλλά τώρα υπάρχει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που πρέπει απλά να κάνουν την δουλειά τους όπως οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Η ψηφοθηρία πάει σύννεφο χωρίς ίχνος ντροπής και τα κονδύλια διανέμονται όταν εξυπηρετούν το κομματικό συμφέρον και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This