Χυδαιότητες Βαρτζόπουλου για τις γυναικοκτονίες

Must Read

Σε μεσαιωνικές δηλώσεις που σοκάρουν προχώρησε χθες ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος επιχείρησε να δικαιολογήσει τη βία κατά των γυναικών επικαλούμενος βιολογικά θεωρήματα που θα ζήλευαν μέχρι και στη ναζιστική Γερμανία. «Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι το επιθετικό, κατά συνέπεια η έννοια της γυναικοκτονίας πραγματικά έχει μια βιολογική βάση» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας μάλιστα το νοσηρό σκεπτικό του: «Το αρσενικό είναι πιο επιθετικό, γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή κι αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει».

Ο κ. Βαρτζόπουλος υποστήριξε μάλιστα πως ένας επιθετικός άνθρωπος «είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα. Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, δηλαδή αυτή η επιθετικότητα να εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτής της κοινωνίας, δηλαδή να έχει ένα αξιακό σύστημα, το οποίο να εξυπηρετεί την κοινωνία. Δηλαδή, να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις από τα κόμματα. Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι “οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτουν”». Και συνέχισε λέγοντας: «Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Εχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ».

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων και τον «πόλεμο» που εξελίχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος επιχείρησε να ανασκευάσει.

Υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του και έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. «Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητά του από το θηλυκό» είπε και συμπλήρωσε: «Αρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διακριτά και αποτελεσματικά. Εννοούσα, δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες και προβοκατόρικες ερμηνείες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This