10-8-2020

Μακρόν: Στηρίζουμε απόλυτα Ελλάδα και Κύπρο!

Πολυτιμότατοι και απολύτως ειλικρινείς σύμμαχοι και φίλοι της Ελλάδας, σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές για τη χώρα μας, αναδεικνύονται η Γαλλία και ο πρόεδρός της Εμανουέλ Μακρόν, που για ακόμη μία φορά εξέφρασε την πλήρη στήριξή του σε Ελλάδα και Κύπρο, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

«Όπως πράξαμε και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με την Κύπρο και την Ελλάδα, δεδομένης της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο Γάλλος ηγέτης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Τόνισε δε πως «θεωρώ ότι η αλληλεγγύη μεταξύ κρατών-μελών είναι απολύτως καίριας σημασίας, γι’ αυτό λαμβάνουμε κάθε χρήσιμο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα ενδώσουμε σε οποιασδήποτε μορφής πρόκληση».

Μήνυμα στήριξης και από Γερμανία

Την ίδια ώρα, μετά την ομολογουμένως «χλιαρή» στήριξη που πρόσφερε το Βερολίνο στην Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε έπειτα από την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου διαβουλεύσεων του Ελληνογερμανικού Σχεδίου Δράσης, ήρθαν θετικά μηνύματα και από τους Γερμανούς.

Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, τόνισαν ότι «παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, υπονομεύοντας την ελληνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες».

Τονίστηκε, επιπλέον, ότι «η γερμανική πλευρά εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ