Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Δικαιολογίες Θεοχαρόπουλου για τη μετάταξη συζύγου του

Τι απαντάει στα δημοσιεύματα σχετικά με τη μετάταξη της συζύγου του στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Δύο μόλις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές της 24ης Μαΐου η σύζυγος του υπουργού Τουρισμού, Θανάση Θεοχαρόπουλου, που πρόσφατα εντάχθηκε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ πήρε μετάταξη στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Όπως αποκάλυψε ιστοσελίδα, η κυρία Φρειδερίκη Γάζαρου ήταν αποσπασμένη σε κρατικό ίδρυμα, από τις 18 Ιουλίου του 2018, και 48 ώρες πριν τις ευρωκάλπες μετατάχθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Η απάντηση του υπουργού

Απαντώντας στα δημοσιεύματα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλάει για λασπολογία, διαπλεκόμενα ΜΜΕ και κάνει λόγο για ισχυρά συμφέροντα λόγω της συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει και η λασπολογία τα όρια της! Όταν μάλιστα η λάσπη αφορά συζύγους και παιδιά δείχνει το μέγεθος της σήψης ενός μέρους του πολιτικού μας συστήματος που αφορά διαπλεκόμενα ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα.»

Υποστηρίζει ότι η μετάταξη έγινε τον Μάρτιο του 2019 όταν ακόμα δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο υπουργός, «κατάφερε να διορισθεί ως καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας πετυχαίνοντας στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, με αξιοκρατικό τρόπο. Είναι αποσπασμένη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εδώ και τρία χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2016. Στις 22.11.17 έκανε αίτηση μετάταξης στον φορέα όπου υπηρετεί, η οποία και έγινε αποδεκτή, όπως και άλλων συναδέλφων της, με την Υπουργική Απόφαση 35254/Γ4/ 6 Μαρτίου 2019. Αποσπάσθηκε και μετατάχθηκε σε οργανισμό εντός του Υπουργείου Παιδείας καθώς έχει κριθεί ως υπεράριθμη εκπαιδευτικός του κλάδου της! Επισημαίνεται μάλιστα ότι σε αυτή την ημερομηνία (6-3-19) εγώ δεν ήμουν καν στον ΣΥΡΙΖΑ!».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ