Αρχηγική εμφάνιση Δένδια με επικό άδειασμα σε Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προειδοποιεί ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «υπαρξιακή απειλή» από την Τουρκία

Must Read

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «αδειάζει» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, τονίζοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει κίνδυνο από τις δίχως τέλος τουρκικές προκλήσεις.

Σε μια αρχηγική εμφάνιση στη Βουλή, ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε το αφήγημα Μητσοτάκη περί «ήρεμων νερών» στα ελληνοτουρκικά. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνες χαρακτήρισε ενεργή την τουρκική απειλή των «νομικών και γεωγραφικών ορίων» της Ελλάδας και τόνισε ότι  «πρέπει να είμαστε έτοιμοι παρότι καλωσορίζουμε τους ήρεμους τόνους».

Σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση κέντρου αμυντικής καινοτομίας, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «υπαρξιακή απειλή» από την Τουρκία η οποία «αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να διατηρεί στάση υποτέλειας στον Σουλτάνο παρά τις συνεχείς παραβιάσεις και απειλές: «Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή. Όταν υπάρχει χώρα που αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας – και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων – και αμφισβητεί Διεθνή Συνθήκη που αφορά την μειονότητα, αυτό χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή. Απειλούνται τα γεωγραφικά και νομικά όρια της πατρίδας μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, παρότι καλωσορίζουμε τους ήρεμους τόνους και το καλό κλίμα το τελευταίο διάστημα».

Σε αντίθετη γραμμή από το Μαξίμου, ο Νίκος Δένδιας, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, κρούει τον κώδωνα αυξημένης επαγρύπνησης απέναντι στην Τουρκία και ζητάει ετοιμότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα. Αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα» δήλωσε ο υπουργός λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Τουρκία και τόνισε ότι τον διακατέχει μεγάλη αγωνία.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αφού βλέπει κίνδυνο από Τουρκία, γιατί άφησε να φύγουν τεράστιες ποσότητες όπλων από τα νησιά μας και άλλα στρατόπεδα της ενδοχώρας με προορισμό τον διεφθαρμένο Ζελένσκι και την υποτελή στις ΗΠΑ Ουκρανία? Μας δουλεύει άγρια μάλλον για να επιδείξει ένα ΔΗΘΕΝ διαφορετικό προφίλ, να μην χάσει πολλές ψήφους η ΝΔ στις ευρωεκλογές, αλλά τα ίδια ξένα αφεντικά προσκυνάει…

  2. Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο εννοεί πραγματικά και πιστεύει όσα λέει ο Δένδιας ή παίζεται ένα θέατρο εκ μέρους του σε συνεννόηση με τον Κούλη, ώστε να έχουν την λιγότερη δυνατή διαρροή ψήφων και μείωση της δυσαρέσκειας των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων, να τους δίνουν ψεύτικες ελπίδες ότι υπάρχουν και φωνές διαφορετικές αλλά στην ουσία να είναι το ίδιο υποτελής στα ανθελληνικά συμφέροντα και σε μία κρίσιμη στιγμή να ενδώσει, ξεχνώντας όσα μας λέει τώρα. Ιδωμεν…

  3. Πάλι καλά που το κατάλαβες! Λοιπόν τωρα συνεχίζουμε να θέλουμε να πουλήσουμε τα 90 αεροπλάνα μας για δήθεν ανανέωση πριν πάρουμε τα καινούργια;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This