Παρασκευή 18/6/2021

Γιάνης και Δανάη στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουν την… ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη !

Ευλόγησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης και η σύζυγός του και αν. εκπρόσωπος Τύπου Δανάη Στράτου πήγαν στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένοι του κ. Βαρθολομαίου.

Και δεν ήταν απλώς μια επίσκεψη. Οι δυο τους παρεκάθησαν σε γεύμα στην Πατριαρχική Τράπεζα με τον Πατριάρχη και μητροπολίτες.

Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η συνάντηση είχε θέμα την πράσινη ενέργεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, τη Σχολή της Χάλκης και πολλά άλλα.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΑΝΑΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης υπογράμμισε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο του διαχριστιανικού και διαπολιτισμικού διαλόγου, που στοχεύει στην ειρήνη μεταξύ των λαών. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 χάρισε στον κ. Βαρθολομαίο ένα γλυπτό αντίγραφο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Και, φυσικά, ο Γιάννης Ρίτσος δεν είναι τυχαία επιλογή, αφού τον προσεχή Απρίλιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο ετοιμάζει εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μεγάλο μας ποιητή και ο Γιάνης έχει ήδη λάβει τη σχετική πρόκληση!

Όσο για το στιλιστικό σκέλος της επίσκεψης του ζεύγους Βαρουφάκη, η Δανάη έβαλε μαύρο φόρεμα για να έχει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο με το κοστούμι του συζύγου της!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ