Ο Κασσελάκης παίζει με τη φωτιά!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται τη Δυτική Οχθη χωρίς να ξέρει πώς να χειριστεί τις εύθραυστες διπλωματικές ισορροπίες

Must Read

Εν μέσω έντονων κυβερνητικών αντιδράσεων και επικρίσεων αναχώρησε χθες το πρωί για τα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός, ο οποίος, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς αλλά και του ανελέητου πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 35.000 ανθρώπους, επισκέπτεται την παλαιστινιακή πλευρά στα κατεχόμενα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, τον τομεάρχη Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, την τομεάρχη Εξωτερικών Ρένα Δούρου και τον διπλωματικό του σύμβουλο Δημήτριο Παπαγεωργίου, επισκέφτηκε τη Βηθλεέμ, ενώ σήμερα θα βρεθεί στη Ραμάλα και την Ιερουσαλήμ. Κατά την πρώτη, μάλιστα, στάση στην πόλη της Βηθλεέμ, που ακόμα και σήμερα έχει μεγάλη χριστιανική κοινότητα, έστειλε μήνυμα υπέρ της άμεσης αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και ανέφερε ότι πρέπει να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού της παλαιστινιακού κράτους ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Εναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση, ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, απαντώντας έτσι και στους επικριτές του, πως «είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Το ταξίδι Κασσελάκη στην Παλαιστίνη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς καταγγέλλεται για το γεγονός πως δεν θα βρεθεί και με την πλευρά του Ισραήλ, ενώ άλλα κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα για τη Χαμάς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει σήμερα δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η λούγκρα κουνιστή και λυγιστή πήγε στην Λωρίδα της Γάζας, να το παίξει ψυχοπονιάρα. Του αρέσουν του Στέφανου τα Αραβικά κράτη. Άλλα τα μεγέθη.

  2. Ποιος ανείδεος από το αγαπημένο μου newsbreak έγραψε την ανώτερα βλ@&€1@; Ποιός; Γιατί το αγαπημένο μου σάιτ στο θέμα της γενομένης ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους, είναι στην σωστότατη πλευρά της Ιστορίας! Ο ΟΗΕ από το 1967 έχει ψηφίσει ότι το Παλαιστινιακό κράτος θα αρχίζει από τα προ του 1967 σύνορα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτό το ΣΩΣΤΌ είπε καί ο Κος Κασσελάκης.

  3. “.. χωρίς να ξέρει πως
    να χειριστεί…”. Είδαμε κι αυτούς που ξέρανε, μας ξεραναν όλους.
    Ο συντάκτης είναι τόσο επιπόλαιος λέγοντας αυτό όσο τρελά επιπόλαιοι και τυφλοί είναι όλοι όσοι καταλογίζουν στον Κασσελακη…ελαφροτητες κλπ χωρίς καν να μυρίζονται την αλλαγή που απαιτεί ο κόσμος και επιτέλους εμφανίζεται σε ένα νέο ανεπιτήδευτο πρόσωπο.
    Που πέρα από αυτό έχει και όλα τα στοιχεία ποιότητας στην πρωτογενή τους μορφή πριν αλλοιωθούν από την ” πείρα”.
    Έχουμε σιχαθεί αυτή την “πείρα” που είναι η πείρα επαγγελματιών της πολιτικής που έχουν χάσει προ πολλού την επαφή με την ειλικρίνεια και τα πράγματα γενικώς.
    Αν είναι πολύ αργά να αλλάξετε γιατί είστε μες την σκουριά τουλάχιστον μη σκοτινιαζετε άλλο τον πολίτη με τις ξεθωριασμένες αντιλήψεις σας περί πολιτικής, πολιτικών και προβληματων εν γένει

  4. Αν είχε κ… ας πήγαινε και ο Μητσοτάκης, από που κι ως πού γίναμε φίλο Εβραίοι?
    Μια ζωή η Ελλάδα ήταν με το πλευρό των Παλαιστινίων,τώρα τι έγινε?
    Ντρεπομαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες
    Ντροπή…..

  5. Ποιο το προβλημα σας αγαπητε ανωνυμε συντακτη;
    H αγνοια του οταν γερνει προς την πλευρα του Ισραηλ , ενα κρατος-τρομοκρατη, δεν σας ενοχλησε?

  6. Ενώ ο Μητσοτάκης όταν πήγε Ουκρανία, αμέσως μετά πήγε και Ρωσία. Και όπως δωρίζει όπλα στην Ουκρανία, το κάνει και προς την Ρωσία. Αυτό είναι Εθνική εξωτερική πολιτική.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This