Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Περιπολίες ανα δεκάλεπτο σε κάθε γειτονιά και πορείες με «ταυτότητα»!

Eιδήσεις βγάζει η συνέντευξη του υπουργού προστασίας του πολίτη στην  εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Ο υπουργός υπεραμύνεται των αστυνομικών επιχειρήσεων των τελευταίων ημερών και προαναγγέλει περιπολίες σε κάθε γειτονιά.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας, ο υπουργός κάνει λόγο για 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που πρόκειται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης μόλις ολοκληρωθούν. Το υπουργείο σχεδιάζει να ρίξει αυτούς τους αστυνομικούς στον δρόμο επαναφέροντας τον παλιό καλό θεσμό των περιπολιών μιλώντας μάλιστα για περιπολίες ανα δέκα λεπτά.

Δείτε επίσης: Περί καταλήψεων

Σχετικά με τις πορείες,ακόμα ένα ζήτημα το οποίο η αντιπολίτευση έχει σηκώσει ψηλά θεωρώντας ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θίγει δημοκρατικά δικαιώματα, ο υπουργός διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πως από δω και μπρος οι πορείες θα έχουν ταυτότητα. Θα υπάρχει διοργανωτής που θα παίρνει άδεια για την πραγματοποίηση της δράσης και θα φέρει την ευθύνη έναντι του νόμου.

Αν η πορεία είναι μικρή τότε θα της παραχωρείται το πεζοδρόμια η μια λωρίδα. Αν είναι μεγάλη και πρόκειται να κλείσουν δρόμοι οι πολίτες θα ενημερώνονται με sms για εναλλακτικές διαδρομές.

Τέλος στο ζήτημα του αν η αστυνομία άσκησε υπερβολική βία ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απάντησε πως δεν γίνεται να έχουν πάντα δίκιο οι «μπαχαλάκηδες» και η αστυνομία να είναι συνεχώς βαλλόμενη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι μέχρι τώρα ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης. Η πάταξη της ανομίας, του παρακράτους των Εξαρχείων και άλλων φαινομένων που είχαν ασυλία επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άλλωστε μια από τις βασικές προεκλογικές της υποσχέσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να εμμείνει σε αυτή την γραμμή…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ