Καχύποπτοι στο ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι στην «επίθεση φιλίας» που εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Με εντεινόμενη καχυποψία παρακολουθούν στο Κίνημα Αλλαγής τις σφοδρές επιθέσεις φιλίας που εξαπολύει κατά κύματα η Κουμουνδούρου, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις εκλογικές και πολιτικές αντοχές του Κινήματος, με δέλεαρ τη συμμετοχή σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι πυκνές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο εκλογικό σύστημα που ψήφισε η κυβέρνησή του και η συστηματική προβολή των πρόσφατων παραδειγμάτων σε Ισπανία και Πορτογαλία, όπου οι σοσιαλιστές τα βρήκαν με την Αριστερά και σχημάτισαν κυβερνήσεις συνεργασίας, προβληματίζουν, όχι χωρίς αιτία, τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. εκτιμούν ότι πρόκειται για κυκλωτικές κινήσεις που αποσκοπούν στον τελικό διεμβολισμό του Κινήματος και τη λεηλασία του χώρου, με στόχο την εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ στο «οικόπεδο» της Κεντροαριστεράς.

Στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση του νεοσύστατου Πολιτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, ήταν χαρακτηριστική η αναφορά Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία:
«Η απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει και να δημιουργήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα, στο πολιτικό σύστημα και στους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται να συναινέσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου. Οι πολιτικές συγκλίσεις είναι αναγκαίες σε προγραμματική βάση και με ορίζοντα μια νέα προοδευτική πολιτική και κοινωνική συμμαχία».

Εύφλεκτο το κλίμα

Το κλίμα, ως εκ τούτου, μεταξύ των δύο χώρων, όπως διαπιστώνουν οι άμεσοι παρατηρητές, είναι εύφλεκτο. Και δηλώσεις όπως αυτές του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος «ξαφνικά» ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει πιθανή υποψηφιότητα Γ. Παπανδρέου για την Προεδρία επειδή «ο Γιώργος είναι τοξικός», ανεβάζουν τον υδράργυρο στα ύψη.

Διαβάστε επίσης: Βολές από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για τους διορισμούς των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, εμφανώς οργισμένος, σχολίασε: «Η δήλωση του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος είναι γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό και στενός συνομιλητής του κ. Τσίπρα, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρονται για καμία σύνθεση για μια νέα προοδευτική παράταξη, αλλά για την υποταγή και αφομοίωση των προοδευτικών πολιτών στις αντιλήψεις του 3%».

Ανακαλώντας, μάλιστα, παραταξιακές μνήμες, πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί όταν δικαζόταν ο Α. Παπανδρέου, όταν ο Πολάκης έλεγε αυτά τα οποία λέει για τον Κώστα Σημίτη, όταν ο Σκουρλέτης λέει αυτά τα οποία λέει για τον Γ. Παπανδρέου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This