Κυριακή 20/6/2021

Βελόπουλος κατά Γιάννας: Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει τις φοροαπαλλαγές της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Τη σειρά φοροαπαλλαγών που θεσπίστηκε για την επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου καταγγέλλει η Ελληνική Λύση, με τον Κυριάκο Βελόπουλο, από κοινού με τον βουλευτή Κωνσταντίνο Χήτα, να καταθέτει σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση.

Απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό, αλλά και τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Αθλητισμού, οι δυο άνδρες ρωτούν «στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας, που πρέπει να διέπει το ελληνικό Δημόσιο», για ποιο λόγο η επιτροπή υπόκειται σε ειδικό φορολογικό καθεστώς, αλλά και αν θα ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις που εξέφρασε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για τις φορολογικές απαλλαγές της επιτροπής.

Σημειώνεται ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου, τελικά η περιβόητη «Ελλάδα 2021» έχει λαμβάνειν κρατικό χρήμα από το Ίδρυμα της Βουλής, αλλά και σωρεία δωρεών από επιχειρηματίες και ιδρύματα, που θα καταχωρηθούν στη συνέχεια ως φοροαπαλλαγές.

Διαβάστε επίσης: Στα… βήματα της Ρεπούση η Γιάννα! Χαρακτήρισε «ανθρωπιστική καταστροφή» τη σφαγή του 1922

Μάλιστα, όπως επισημαίνει στην ερώτησή της η Ελληνική Λύση, «καμπανάκι» για τις προσφάτως ψηφισθείσες φοροαπαλλαγές έκρουσε και η Επιστημονική Υπηρεσία του Κοινοβουλίου, προειδοποιώντας ότι οι επίμαχες διατάξεις παρουσιάζουν προβλήματα που θα πρέπει να ρυθμιστούν, προκειμένου να μην υπάρξουν μελλοντικά αδιέξοδα.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Βελόπουλος ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την επιτροπή «Ελλάδα 2021», στις εργασίες της οποίας, άλλωστε, δεν συμμετέχει, καταγγέλλοντας ότι η τοποθέτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου ως επικεφαλής δεν είναι συμβατή με τη «σημειολογία και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι εορτασμοί αυτοί στον ελληνικό λαό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ