Έρευνα: Το 72,3% των Ελλήνων ζητεί να λυθεί το μεταναστευτικό την ώρα που 10.226 «μπήκαν» τον Δεκέμβριο στα νησιά

Must Read

«Καμπανάκι» στην κυβέρνηση χτυπούν επτά στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, που ζητούν από την κυβέρνηση να προσέξει το Μεταναστευτικό τη
χρονιά που έρχεται.

«Καμπανάκι» που έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα που ήδη έχουν ακουστεί σχετικά
με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς οι πολίτες είχαν πιστέψει αυτά που έλεγε προεκλογικά η Ν.Δ., αλλά μέχρι στιγμής το μόνο που βλέπουν είναι να μεταφέρονται λαθρομετανάστες σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά να ξαναγεμίζουν.

Δείτε επίσης: Διπλωματικές «ασπίδες» φτιάχνει η Αθήνα σε απάντηση της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το ποιους τομείς θα έπρεπε να προσέξει περισσότερο η κυβέρνηση το 2020, το 72,3% των πολιτών αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό. Ακολούθησε η πορεία της οικονομίας με 66,2%, η κοινωνική σταθερότητα/δικαιοσύνη/συνοχή με 33,9%, οι φοροελαφρύνσεις για τα μεσαία στρώματα με 29%, η αστάθεια στην περιοχή μας με 22%, η πολιτική σταθερότητα στη χώρα με 20,7% και η σχέση της χώρας με τους εταίρους με 12,8%.

Στο θέμα των ελληνοτουρκικών, οι πολίτες ζητούν συναίνεση, καθώς το 86,2% ζητά από τα κόμματα να κάνουν διάλογο και να καταλήξουν σε μια κοινή στρατηγική. Το 10% απαντά πως αυτό δεν είναι αναγκαίο, ενώ το 3,8% δεν παίρνει θέση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως κερδίζει στις επιλογές για το πρόσωπο της χρονιάς με 26%, τόσο για το 2019 όσο και για το 2020, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί στο 17,6%, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 10,8%, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 5,5% και ο Ταγίπ  Ερντογάν με 3,9%.

Μετακινήθηκαν 668 αιτούντες άσυλο

Μαζική μετακίνηση 668 αιτούντων άσυλο, που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες, προς το στρατόπεδο της Ριτσώνας στην Αττική πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

Η μετακίνηση του παραπάνω μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο έριξε τον αριθμό του πληθυσμού του καταυλισμού της Μόριας κάτω από τους 19.000.

Δείτε επίσης: Ιταλική έρευνα: Μπάτε σκύλοι αλέστε για τους μετανάστες οι ελληνικές θάλασσες – Διπλασιάστηκαν οι αφίξεις το 2019

Συγκεκριμένα σήμερα σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΥΤ στη Μόρια διαμένουν 18.640 άτομα που έχουν στο σύνολο τους αιτηθεί άσυλο. Από αυτούς οι 11.200 διαμένουν στην ύπαιθρο γύρω από τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ. Συνολικά στις δομές της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης (συμπεριλαμβανομένου του καταυλισμού στο ΚΥΤ της Μόριας) διαμένουν 20.707 άτομα. Ο ντόπιος πληθυσμός της ίδιας περιοχής σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 37.000 άνθρωποι.

Αφίξεις

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίστηκαν οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων κυρίως με κατεύθυνση τη Λέσβο. Από την παραμονή των Χριστουγέννων και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου που οι αφίξεις διακόπηκαν λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων στη Λέσβο πέρασαν 574 άτομα. Στη Χίο πέρασαν 28 και στη Σάμο 96.

Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου το Δεκέμβριο πέρασαν 5.113 πρόσφυγες και μετανάστες. 3.547 πέρασαν στη Λέσβο, 688 στη Χίο και 878 στη Σάμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This