Κυριακή 13/6/2021

O γνωστός Συριζαίος εθνομηδενιστής καθηγητής Λιάκος ξαναχτυπά με απίστευτη δήλωση για τον αγωγό EastMed

Ο καθηγητής  Αντώνης Λιάκος ξαναχτυπά με μια απίστευτη δήλωση για τον αγωγό EastMed.

O γνωστός για τις εθνοαποδομητικές του απόψεις ιστορικός, ο οποίος είχε παρομοιάσει με Τζιχανστιστές τους Μακεδονομάχους, τώρα λέει πως θα πρέπει να απεύχομαστε την υλοποίηση του αγωγού καθώς δεν μπορούμε να αγνοούμε την Τουρκία.

Συγκεκριμένα έγραψε σε ανάρτηση του στο facebook: «Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει.

Δείτε επίσης: Τα οφέλη της Ελλάδας από τον East Med! Η αναβάθμιση στον ενεργειακό της ρόλο και οι αλλαγές στις ισορροπίες της Αν. Μεσογείου

Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν».

Γνωστός Σημητικός ο κύριος καθηγητής, ορφανό του εκσυγχρονισμού, που πρόσφατα βρήκε στέγη στον Σύριζα, όπως και τόσα άλλα αποπαίδια του ίδιου χώρου, θεωρεί ότι πρέπει να τα βρούμε με την Τουρκία.

Δεν μας κάνουν εντύπωση αυτές οι απόψεις. Άλλωστε επί Σημίτη ήταν που είπαμε το περίφημο «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» επί Σημίτη ειπώθηκε και κείνο το αλησμόνητο «θα πούμε ότι την πήρε ο άνεμος την σημαία». 

Είναι γνωστές οι απόψεις των εκσυγχρονιστών για τα εθνικά μας θέματα και για την Ελληνική κοινωνία γενικότερα. Και σήμερα γυρνούν από πάνελ σε πάνελ και από εφημερίδα σε εφημερίδα προσπαθώντας να πείσουν την κοινή γνώμη πως πρέπει να τα βρούμε με την Τουρκία, εμφανίζοντας την ενδοτικότητα ως συνετή πολιτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ