Γιατί την κοπάνησε ο Τσίπρας από τη Σύνοδο Κορυφής

Όρισε εκπρόσωπό του τον Ισπανό πρωθυπουργό

Must Read

Έφυγε και άφησε στο… πόδι του τον Ισπανό και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό ο Τσίπρας! Απίστευτη εξέλιξη στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε για να μιλήσει το βράδυ στο Ηράκλειο αλλά δεν θα ξαναγυρίσει! Στη θέση του θα είναι ο Ισπανός και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός!

Οι εργασίες του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνεχιστούν αύριο στις 12:00 και αλλά ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες και τυπικά θα τον εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Στην ουσία όμως θα εκπροσωπηθεί από άλλους συναδέλφους του και συγκεκριμένα από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Αυτοί οι δύο θα συμμετέχουν στο παρασκηνιακό παζάρι των ηγετών και θα «κουβαλούν» στις διαπραγματεύσεις και την ψήφο της Ελλάδας. Ωστόσο, θέμα υπάρχει για στο ποιος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο. Αυτόν τον ρόλο είχε αναλάβει ο Τσίπρας, μετά το ατύχημα του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής.

«Είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα», απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι κοντά σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Να θυμίσουμε πως ο Τσίπρας έχει προαναγγείλει για αύριο βράδυ συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This