Τρίτη 15/6/2021

Εντείνουν τις προσπάθειές τους μέσω Βορίδη οι Σαμαρικοί για εκλογή στην προεδρία της Δημοκρατίας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επίσημη ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη του υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, βλέποντας το όνομά του να έχει απομακρυνθεί από τις υποψηφιότητες, αντιδρά σπασμωδικά.

O Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική συνέντευξη επανέφερε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού στον δημόσιο διάλογο, ως πρόσωπο από τον χώρο της Δεξιάς «που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερα», τονίζοντας τα εξής: «Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διετέλεσε επικεφαλής σε τρικομματική κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε κόμμα της Αριστεράς».

Δείτε επίσης: Μαρέβα Μητσοτάκη – Μελάνια Τραμπ: Στυλιστική «μονομαχία» στον Λευκό Οίκο!

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βορίδης πρότεινε τον κ. Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού και δύο μήνες πριν είχε δηλώσει «μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος -δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως».

Η τοποθέτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήρθε μία μέρα μετά την αντίστοιχη κίνηση του Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε θέσει ζήτημα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία και εμφάνιζε τον ευεργέτη του κ. Σαμαρά ως… εγγυητή της.

Απαντώντας στον Μάκη Βορίδη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, από την ίδια τηλεοπτική εκπομπή, σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σαφή τοποθέτηση, κινείται με τη λογική των διαρροών και της επικοινωνιακής διαχείρισης. Αυτή η ονοματολογία θίγει τόσο τον θεσμό όσο και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ