«Ναι» της Λευκωσίας στους Αμερικανούς για στρατιωτική βάση στην Κύπρο

Must Read

Θετική ήταν η ανταπόκριση της Λευκωσίας στο αμερικανικό αίτημα για προσωρινή στάθμευση στην Κύπρο μίας μονάδας ταχείας ανταπόκρισης, αποστολή της οποίας -αν παραστεί ανάγκη- θα είναι η άμεση εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα λοιπόν με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκου Κούσιου, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της για θετική αντιμετώπιση αιτημάτων που αφορούν αποκλειστικά ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις, η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχτηκε σχετικό αίτημα, που υπέβαλαν οι αμερικανικές Αρχές μέσω της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, και έδωσε τη συγκατάθεσή της για προσωρινή στάθμευση στην Κύπρο μονάδας ταχείας ανταπόκρισης, αποστολή της οποίας θα είναι, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη, η εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και Αμερικανών πολιτών.

Δείτε επίσης: Στο «ψυγείο» μέχρι την Άνοιξη το Κυπριακό

Πάντα με βάση τη δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, ως πάγια πρακτική και όπως έγινε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις, στη βάση αιτημάτων που υποβάλλονται από τρίτες χώρες εντός και εκτός της Ε.Ε., και θα συνεχίσει να το πράττει ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή αξιοποιώντας έτσι τη γεωγραφική της θέση καθώς και τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με όλα τα κράτη της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This