Σάββατο 19/6/2021

Βαρουφάκης προς Μητσοτάκης: «Θεωρούμε ότι ήταν λάθος η συνάντηση με τον Τραμπ στη συγκεκριμένη συγκυρία»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού και με τον γραμματέα του ΜεΡΑ 25 Γιάννη Βαρουφάκη. 

«Τι να σε κεράσω;», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος απάντησε «ένα νεράκι», ενώ στη συνέχεια μίλησαν για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Αντίθετος με την Χάγη ο Κυριάκος Βελόπουλος! Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό

Αμέσως μετά την συνάντηση  ο Γιάννης Βαρουφάκης έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες. «Θεωρούμε λάθος τη συνάντηση με τον Τραμπ στη συγκεκριμένη συγκυρία» είπε και συνέχισε λέγοντας:

«Ο κ.Μητσοτάκης έδειξε, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες, μια αμηχανία στην επιθετικότητα του κ. Τραμπ. Μας βάζουν σε μια διαδικασία αποανάπτυξης. Γιατί η πραγματική ανάπτυξη δεν θάρθει από τα τρυπάνια, ή τις εξορύξεις. Ο κ. πρωθυπουργός μου παρέθεσε τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο. Διαφωνήσαμε με την ενισχυμένη αναλογική… Δεν συζητήσαμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γραμματέα του Μέρα 25 ήταν και η τελευταία για σήμερα. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, την Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ