Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Κάτω από τη βάση οι μισοί υπουργοί

Must Read

Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ κυριάρχησε κατά την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς μετά τις γιορτές. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Τραμπ συνέπεσε βέβαια με τη δολοφονία του Σουλεϊμανί και αυτό ήταν μια πρόσθετη ατυχία, αλλά τα αποτελέσματά της έτσι κι αλλιώς δεν ήταν τα προσδοκώμενα.

Με την αντιπολίτευση να μιλάει για φιάσκο και την κυβερνητική πλευρά, στο άλλο άκρο, να τη θεωρεί «απολύτως επιτυχημένη», το βέβαιον είναι ότι η στάση και οι απαντήσεις του Αμερικανού προέδρου δεν ικανοποίησαν τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο κ. Τραμπ όχι μόνο δεν αποδοκίμασε την τουρκική προκλητικότητα, αλλά χαρακτήρισε και τον Ερντογάν «φίλο» του, αν και ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως όφειλε τα καίρια ζητήματα, ενώ εκδήλωσε και το ελληνικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των F-35.

Και με την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή ο πρωθυπουργός επεδίωξε να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ συναίνεσης για τα εθνικά θέματα στο εσωτερικό, την ώρα που σταδιακά οι εξελίξεις θα φουντώνουν στα άλλα μέτωπα – με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας…

Με αυτά και με αυτά η κυβέρνηση πιάνει μετά βίας της βάση, σύμφωνα με τη βαθμολογία που δίνει κάθε βδομάδα η εφημερίδα «δημοκρατία»
ΒΑΘΜΟΣ: 5

  • (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Στην αγορά προσπαθούν να καταλάβουν γιατί ένας ικανός και νέος άνθρωπος, όπως έδειξε να είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ασχολείται τόσο πολύ με την αυτοπροβολή του. Κάποιοι πιστεύουν, μάλιστα, πως, ενώ ξεκίνησε καλά, «πυροβολεί τα πόδια» του.
    ΒΑΘΜΟΣ: 2 
  •  (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
    Η κατάντια του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που κατέρρευσαν λόγω κακοκαιρίας, πρέπει να ανησυχεί τον Κωστή Χατζηδάκη. Ολόκληρη την εβδομάδα ήταν απολογούμενος…
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    Αρχισαν οι «μουρμούρες» στην Ακτή Βασιλειάδη. Οι πολλές εξαγγελίες δεν συμβαδίζουν με τις χαμηλές ταχύτητες στις οποίες κινείται το υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον κ. Πλακιωτάκη. «Ολο λάδι λάδι κι από τηγανίτα τίποτα» λένε στην Κρήτη. Και η ώρα που θα κριθούν τα «γαλάζια ντοσιέ» είναι κοντά, ε;
    ΒΑΘΜΟΣ: 4 
  • (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Ο Αδωνις Γεωργιάδης ακόμη ετοιμάζει τη νομοθετική ντρίμπλα για να αρχίσουν, δήθεν, οι εργασίες στο Ελληνικό, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η σύμβαση με τον επενδυτή. Οταν υπόσχεσαι λαγούς με πετραχήλια, αυτά παθαίνεις… Κατά τα άλλα άρχισαν ήδη να σκέφτονται να φύγουν από την Ελλάδα μεγάλες επιχειρήσεις.
    ΒΑΘΜΟΣ: 2 
  • (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)

Εκτός από την «ανάσταση» των έργων, στο υπουργείο προωθούν και θεσμικές αλλαγές ώστε να ξεμπλοκάρουν πολλοί διαγωνισμοί. Το 2020 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για τον Κώστα Καραμανλή, γιατί τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά.
ΒΑΘΜΟΣ: 6

  • (Υπουργείο Οικονομικών)
    Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του Χρ. Σταϊκούρα στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου που έθεσε ο πρωθυπουργός για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021. Ο υπουργός θα κινηθεί «βήμα βήμα». Εάν, από το φθινόπωρο και μετά, οι θεσμοί απαντήσουν θετικά, τότε θα δικαιούται να απολαύσει ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6 
  • (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
    Από τα τελευταία στοιχεία προέκυψε ότι -και- τον Δεκέμβριο του 2019 οι 6 στις 10 προσλήψεις (το 57% του συνόλου) αφορούσαν «ελαστικές» θέσεις εργασίας με μηνιάτικα κάτω των 400 ευρώ! Δεδομένου ότι δεν επίκεινται παρεμβάσεις στα εργασιακά, ο Γιάννης Βρούτσης σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη μη επίτευξη της προεκλογικής δέσμευσης Μητσοτάκη για «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας».
    ΒΑΘΜΟΣ: 3 
  • (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    Υποσχέσεις από τον Μάκη Βορίδη για αυστηροποίηση των προστίμων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις όπως και για αλλαγές στη λειτουργία των συνεταιρισμών. Μέχρι να γίνουν πράξη…
    ΒΑΘΜΟΣ: 4 
  • (Υπουργείο Τουρισμού)
    Αν δεν υπήρχε η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης για την επιδότηση των ανέργων που σχετίζονται με την κατάρρευση της Thomas Cook, θα είχαμε ξεχάσει εντελώς την παρουσία του Χάρη Θεοχάρη στο κυβερνητικό σχήμα.
    ΒΑΘΜΟΣ: 1 
  • (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
    Καμία ενημέρωση από το υπουργείο για τις καταλήψεις και ενώ το τελεσίγραφο έχει λήξει περίπου εδώ και έναν μήνα. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στα Εξάρχεια δηλώνουν ότι ακόμη δεν νιώθουν κανένα αίσθημα ασφάλειας. Τι γίνεται, κ. Χρυσοχοΐδη μας; Εχετε δεύτερες σκέψεις ή σας είπαν να βάλετε φρένο;
    ΒΑΘΜΟΣ: 3 
  • (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
    Αναπάντητο έχει αφήσει ακόμη η Νίκη Κεραμέως το αίτημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για μια συνάντηση όπου θα ασχοληθούν σε βάθος με τα ζητήματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Γιατί τέτοια στάση;
    ΒΑΘΜΟΣ: 3 
  •  (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    Εως το καλοκαίρι οριοθέτησε τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο ο Κώστας Τσιάρας ώστε να μην «πηγαίνει περίπατο το συμφέρον του παιδιού», όπως είπε χαρακτηριστικά, σε περιπτώσεις διάστασης των γονέων.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6 
  •  (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    Επιμένει η Λίνα Μενδώνη στο να επιταχύνει τις εργασίες για την Αμφίπολη και γι’ αυτό επισκέπτεται τις Σέρρες. Επίσης, βρέθηκε στο Ιδρυμα Νιάρχος και στην παρουσίαση των φιλόδοξων νέων σχεδίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6 
  • (Υπουργείο Υγείας)
    Το «βαρύ πυροβολικό», που δεν είναι άλλο από τα νέα ελληνικά μυαλά των τελειόφοιτων και μεταπτυχιακών φοιτητών των Πολυτεχνείων και των πανεπιστημίων μας, επιστρατεύουν το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας για να βρουν έξυπνες λύσεις για την αναβάθμιση των νοσοκομείων μας.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8 
  • (Υπουργείο Εσωτερικών)
    Αμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προωθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνεργασία του με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7 
  • (Υπουργείο Εξωτερικών)
    Συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο ο Νίκος Δένδιας προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι το μνημόνιο Τουρκίας και Λιβύης είναι άκυρο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε καμία παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών για τα ελληνοτουρκικά όσο ήταν στις ΗΠΑ συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τυχαίο;
    ΒΑΘΜΟΣ: 6 
  • (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Η έκφραση αποφασιστικότητας απέναντι στην Τουρκία είναι απαραίτητη. Ειδικά από τον πολιτικό επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Νίκο Παναγιωτόπουλο. Καλό θα είναι, ωστόσο, να αποφεύγονται άστοχες δηλώσεις του τύπου «θα ανακτήσουμε την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο», που δημιουργούν περιττές αμφιβολίες για την αποτρεπτική ισχύ μας…
    ΒΑΘΜΟΣ: 6 
  • (Υπουργείο Επικρατείας)
    Σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώσει τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά, η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, όπως είπε, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει περικοπές από προβλεπόμενα κονδύλια για να αποκατασταθεί η ισορροπία. Οπως και να ‘χει, κάποιος θα βγει χαμένος. Δίκαιο είναι αυτό;
    ΒΑΘΜΟΣ: 4

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This