Θρησκευτικός «πόλεμος» για το… κυβερνητικό δωράκι των 2 εκατ. δολαρίων στη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης

Must Read

Οι αποκαλύψεις για την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να επιδοτήσει τη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης με 2.000.000 δολάρια ετησίως για την ενίσχυση των προγραμμάτων της και την τόνωση της ελληνικότητάς της έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιδρούν και αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν μια χρεοκοπημένη χώρα να αποφασίζει να καλύψει τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα της Θεολογικής Σχολής, την ώρα που τα κενά στα ελληνικά σχολεία είναι τόσο πολλά και δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε βελτιωτικές κινήσεις.

Το ίδιο ποσό λαμβάνουν ετησίως δύο ελληνικά Πανεπιστήμια με 30.000 φοιτητές

Τον χορό των αντιδράσεων άνοιξαν πολλά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να αναφέρει πως το ποσό των 2.000.000 δολαρίων που θα δοθεί στη σχολή είναι ακριβώς το κονδύλι που είχε συμπεριληφθεί για τη λειτουργία των 65 διετών Προγραμμάτων Σπουδών σε 14 πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ.

Δείτε επίσης: Εδώ δεν έχουμε «μαντήλι να κλάψουμε» και ο… κιμπάρης Μητσοτάκης δίνει 4.400.000€ στη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης!

Στην ανάρτησή του, μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει πως «θα υπήρχε με αυτό το κονδύλι η δυνατότητα ελεύθερης εισαγωγής και θα έπαιρναν τα παιδιά αυτά (απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ.) επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Καταλήγει, μάλιστα, πως «τώρα θα λαμβάνει η Θεολογική Σχολή Βοστόνης τα λεφτά αυτά για 100 σπουδαστές, σε μια χώρα που υποτίθεται πως οι πολίτες με ελληνική καταγωγή αγαπούν και φροντίζουν την πατρίδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ένας άλλος πρώην υπουργός Παιδείας, ο Νίκος Φίλης, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φίλης κάνει τη σύγκριση που δείχνει και το μέγεθος της κυβερνητικής αστοχίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με περίπου 15.000 φοιτητές καθένα, λαμβάνουν από 2.000.000 ευρώ ετησίως για τα λειτουργικά τους έξοδα από τον κρατικό Προϋπολογισμόκαι το ίδιο ποσό δίδεται στη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης για λιγότερους από 100 σπουδαστές.

Και συνεχίζει ο κ. Φίλης, λέγοντας πως για την κυβέρνηση προφανώς έχουν μεγαλύτερη σημασία οι θεολογικές σπουδές 150 φοιτητών στις ΗΠΑ από τις σπουδές χιλιάδων Ελληνόπουλων, σε δεκάδες τμήματα και επιστημονικές κατευθύνσεις στη χώρα μας.
Για τη θύελλα αντιδράσεων έσπευσαν να απαντήσουν κυβερνητικοί κύκλοι, οι οποίοι ανέφεραν πως «η διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων της Αμερικής αποτελεί εθνικό καθήκον και υπηρετεί απολύτως το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον. Αυτό δεν περιμένουμε να το αντιληφθούν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κ. Φίλης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This