Δευτέρα 21/6/2021

Τροπολογία βόμβα: Ο Μ. Βαρβιτσιώτης ανοίγει τα σύνορα με… business βίζα

Τροπολογία-βόμβα κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανοίγει τα σύνορα και απευθύνει προσκλητήριο σε πολίτες τρίτων χωρών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο!

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία θεσμοθετείται η business βίζα, η οποία αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα για επενδυτικούς, επιχειρηματικούς και εμπορικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Βαρβιτσιώτη, όσοι επισκεφθούν την Ελλάδα με στόχο να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τη συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης βίζα.

Δεν εγκρίνεται από την Ιντερπόλ

Για τον σκοπό αυτό προβλέπεται ότι Έλληνες πολίτες θα υποβάλλουν στις αρμόδιες προξενικές Αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση, ενώ η θεώρηση θα γίνεται εντός 15 ημερών.

Δείτε επίσης: «Μπερδεμένος» και επικίνδυνος για τη χώρα ο Βαρβιτσιώτης

Η business βίζα, πάντως, έχει μια μεγάλη και ουσιώδη διαφορά από τη γνωστή σε όλους βίζα: δεν θα περνάει από την έγκριση της Ιντερπόλ, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ελέγχεται η διαδικασία και θα είναι δυνατόν να εισέλθουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας όποιοι θέλουν.

Και αυτό ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης ισχυρίζεται ότι η θεσμοθέτηση της «επιχειρηματικής πρόσκλησης» εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προσπάθειας προσέλκυσης επενδύσεων και διαμόρφωσης ενός φιλοεπιχειρηματικού και φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Για ασφάλεια, ουδείς λόγος…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ