Το Brexit φέρνει προσλήψεις 420 τελωνειακών

Must Read

Σε συνολικά 420 προσλήψεις τελωνειακών και 190 μετατάξεις προχωρά η κυβέρνηση, με ρύθμιση που έφερε χθες στη Βουλή το υπουργείο Εξωτερικών στο νομοσχέδιο για το Brexit.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μετά την (άτακτη ή συμφωνημένη) έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η ανάγκη για ενίσχυση των τελωνειακών Αρχών της χώρας κρίνεται επιτακτική.

Έτσι, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν 270 προσλήψεις από προκήρυξη με σειρά προτεραιότητας, 150 προσλήψεις επιλαχόντων από προκήρυξη του 2017 και 190 μετατάξεις.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ψηφίστηκε από τις επιτροπές Εξωτερικών και Οικονομικών κατά πλειοψηφία.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε καταθέσει στο παραπάνω νομοσχέδιο τροπολογία για τη θεσμοθέτηση μιας νέας μορφής επιχειρηματικής πρόσκλησης, της επονομαζόμενης «Business Visa». Η τροπολογία αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης θεώρησης εισόδου.

Διαβάστε επίσης: Απασχόληση σε 2.000 ανέργους 60ρηδες, από τον ΟΑΕΔ, μέσω νέου επιδοτούμενου προγράμματος

Σε αυτή την περίπτωση Έλληνες πολίτες θα υποβάλουν στις αρμόδιες προξενικές Αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This