Δένδιας : Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε Ελληνικές δυνάμεις στην Λιβύη – Συμφωνία με Χάφταρ, δυσαρέσκεια για Βερολίνο

Must Read

Δηλώσεις έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών μετά την συνάντηση του με τον στρατάρχη Χαφτάρ.

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας είπε: «Είχαμε μια μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία που αφορούσε την κατάσταση στη Λιβύη, τη διαδικασία του Βερολίνου και την επόμενη μέρα στην περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar).

Εμείς ενθαρρύναμε τον Στρατάρχη να μετάσχει με εποικοδομητικό πνεύμα στη διαδικασία του Βερολίνου και να πετύχει και την αποκατάσταση του πυρός και την ασφάλεια στη Λιβύη, την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων με την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα τη Λιβύη»

Και ο Νίκος Δένδιας πρόσθεσε : «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη», είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Ως προς την ερμηνεία των παραπάνω δηλώσεων (σ.σ. συμμετοχή στις δυνάμεις) πηγές του ΥΠΕΞ  σημειώνουν πως αφορά αποκλειστικά σε παρατηρητές στο πλαίσιο ενός ενδεχόμενου διεθνή μηχανισμού επιτήρησης εκεχειρίας.

Και ο υπουργός συμπλήρωσε ότι ο στρατάρχης Χάφταρ συμφώνησε σε όλες τις παρατηρήσεις μας και τόνισε την δυσαρέσκεια της Ελληνικής πλευράς για την μη κλήση μας στο Βερολίνο, λέγοντας : «Η Ελλάδα δεν είναι μέλος της διαδικασίας του Βερολίνου, όμως νομίζουμε ότι οι παρούσες συνθήκες ήταν αυτές που θα οδηγούσαν να θεωρηθεί η συμμετοχή μας σαν κάτι το θετικό.

Περιμένουμε από τη Γερμανία να αποτελέσει τον θεματοφύλακα της ευρωπαϊκής θέσης για τη Λιβύη. Η κοινή μας ευρωπαϊκή θέση αναγνωρίζει την ακυρότητα των μνημονίων. Περιμένουμε από τη Γερμανία να επιβάλει και να εκφράσει την ευρωπαϊκή θέση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This