Παρασκευή 18/6/2021

Και ξαναρωτάμε τον Κυριάκο για τη «διαδικασία του Βερολίνου» – Γκάφα ή παραπληροφόρηση;

Γράψαμε πρόσφατα για μια γκάφα που δεν αντιλήφθηκαν πολλοί και έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη είπε ότι «η Ελλάδα ουδέποτε έχει προσκληθεί στη “Διαδικασία του Βερολίνου” από το 2015 κι έπειτα». Γράψαμε πως αυτό συνέβη  είτε αγνοώντας ότι η Διαδικασία του Βερολίνου με τη Διάσκεψη του Βερολίνου δεν ταυτίζονται είτε -ας μην βάζουμε με το νου μας το χειρότερο- θέλοντας να μπερδέψει τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, ο Άγγελος Συρίγος, νομικός, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και εκλεγμένος βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, επανέλαβε το ίδιο αφήγημα, περί απουσίας της Ελλάδας από τη «Σύνοδο του Βερολίνου» από το 2015» στην εκπομπή «Ακραία φαινόμενα». Επομένως, ή προσπαθεί να καλύψει την γκάφα του Μητσοτάκη ή είναι εξαρχής αφήγημα, που έχει στόχο την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Να θυμίσουμε ότι η Διαδικασία του Βερολίνου σχετίζεται με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων και όχι της Αφρικής. Επίσης, υπάρχει το Libyan Peace Process και η Διάσκεψη για τη Λιβύη, που έγινε στο Παλέρμο τον Νοέμβριο του 2018, με πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης και εκεί είχε συμμετάσχει η ελληνική κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης πήγε στον Μίκη Θεοδωράκη – Πριν από 50 χρόνια υπήρξε η πρώτη τους συνάντηση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ