Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Στη γενέτειρα του Εθνάρχη η κεντρική προεκλογική ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη (video)

Το παρόν έδωσαν και μίλησαν ο Κώστας Καραμανλής και ο Σάββας Καλεντερίδης

Παρουσία 2000 Μακεδόνων, σε ανοιχτή εκδήλωση στις Σέρρες, παρουσιάστηκε το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Στέφου «Ώρα Ελλάδας Βουκουρέστι…», από τις εκδόσεις Έναστρον.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο γεωπολιτικός αναλυτής και Εκδότης Σάββας Καλεντερίδης, ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο φιλοξενών υποψήφιος Βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής. Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

Ισχυρό μήνυμα προς όλους τους προβοκάτορες

Σε αυτήν την εκδήλωση με τους ισχυρούς συμβολισμούς που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, έδωσε το παρών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προς όλους αυτούς τους προβοκάτορες, που την παραμονή της μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης, επιδίωξαν να αμφισβητήσουν την υπερήφανη και πατριωτική του στάση στο Βουκουρέστι.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που την περίοδο εκείνη, ως Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συμμετείχε στα γεγονότα, αναλύοντας το βιβλίο έδωσε αποστομωτική απάντηση στους προβοκάτορες, προπαγανδιστές που υποτάσσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας στη μικροκομματική σκοπιμότητα.

“Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική”

Ο Θρακιώτης πολιτικός κέρδισε το ακροατήριο των Μακεδόνων, όταν αναφερόμενος στις κρίσιμες στιγμές του Βουκουρεστίου και στις δύσκολες διαπραγματεύσεις Καραμανλή-Μπους τόνισε:

«Η κορυφή είναι Σημείο, είναι Στιγμή, είναι μοναχική Απόφαση. Από κει βλέπεις όλες τις πλευρές του βουνού, ακόμα κι αυτές που όταν ήσουν στην πλαγιά δεν τις έβλεπες. Αν αξιωθείς και φτάσεις εκεί, τότε οφείλεις να αποβάλεις την πολιτική ανασφάλεια, τον μικροκομματισμό και τα ανθρώπινα πάθη και να συνομιλήσεις με το Θεό, το Λαό και την Ιστορία…

Εκεί έφτασε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι και πέτυχε.

Συνομίλησε με το Θεό, ακούγοντας την γνήσια πατριωτική του συνείδηση και αγνοώντας την καρέκλα της εξουσίας.

Συνομίλησε με τον Λαό, δικαιώνοντας αυτούς που τον αγάπησαν, τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν.

Τέλος συνομίλησε με την Ιστορία, δηλαδή με το Έθνος, τους νεκρούς και τους αγέννητους Έλληνες, τους πατεράδες μας που θυσιάστηκαν για τη Λευτεριά της Μακεδονίας και της Ελλάδας μας και τα παιδιά μας στα οποία οφείλουμε μια μεγαλύτερη και καλύτερη Ελλάδα.

Στο Βουκουρέστι η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή πέτυχε να μετατρέψει μια χαμένη διεθνώς υπόθεση, σε στέρεη βάση για μια μελλοντική εθνική διαπραγμάτευση που καθιστούσε την επίλυση του Ονοματολογικού ζητήματος Ομόφωνη προϋπόθεση για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δυστυχώς αυτό το πολύτιμο διαπραγματευτικό κεφάλαιο που συγκέντρωσε ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι, το σπατάλησε με ελαφρότητα η σημερινή Κυβέρνηση στις Πρέσπες. Αυτή ήταν και η ισχυρή απάντηση του Κ. Καραμανλή σε όλους αυτούς που τον κατηγορούν ότι δεν μιλάει, επειδή δεν μπορούν να ακούσουν ή πολύ περισσότερο να καταλάβουν τη βοή της ιστορίας που φωνάζει: “Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική”».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ