Τσουνάμι κινητοποιήσεων για το μεταναστευτικό! Φοβισμένη η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις (video)

Must Read

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Σήμερα μια μέρα μετά τις τεράστιες συγκεντρώσεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, οι δήμαρχοι των νησιών και ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης συναντήθηκαν στο Μαξίμου με τον υπουργό επικρατείας Γεραπετρίτη και με τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη για να τους παραδώσουν το ψήφισμα των χθεσινών συγκεντρώσεων.

Μετά την συνάντηση έγιναν δηλώσεις μπροστά στις κάμερες. Ο περιφερειάρχης στις δηλώσεις του τόνισε ότι χρειάζεται να οικοδομηθεί ξανά η εμπιστοσύνη των πολιτών των νησιών προς την κυβέρνηση για να απαντήσει ο υπουργός πως «Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι οι επιστροφές προς την Τουρκία».

«Χρειάζονται» είπε ο υπουργός, «συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των νησιών, τα οποία θα μπουν σε άμεση προτεραιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες». Και συνέχισε λέγοντας πως «Υπάρχουν σημεία στα οποία εντοπίζονται κάποιες διαφορές. Συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρχουν κλειστές προαναχωρησιακές δομές, αλλά υπάρχουν διαφωνίες για το μέγεθος και για τον τρόπο λειτουργίας τους. Στόχος μας είναι κάθε μέτρο που ανακοινώνουμε να βοηθάει στον περιορισμό των ροών και αυτός είναι ένας κοινός στόχος που έχουμε με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου».

Ωστόσο ο κόσμος στα νησιά βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς απαιτεί αποτροπή, φύλαξη συνόρων και καμιά νέα δομή. Αυτά ακριβώς τόνισαν και όλοι οι ομιλητές στις χθεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις με πρώτο τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη που έκανε λόγο για σχέδιο αντικατάστασης πληθυσμού εκπορευόμενο από τον ΟΗΕ και χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος και τις αμαρτωλές ΜΚΟ.

Ειδικά οι ΜΚΟ βρίσκονται στο στόχαστρο όλων στα νησιά  εξαιτίας του ύποπτου ρόλου τους στην διαχείριση του μεταναστευτικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολίτες και τοπικοί φορείς καταγγέλλουν την παράνομη δράση τους στο ΚΥΤ Μόριας. 

Δείτε επίσης:Μεταναστευτικό! Χιλιάδες κάτοικοι από Λέσβο, Σάμο, Χίο βροντοφώναξαν: «Θέλουμε τα νησιά μας πίσω» (video)

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι ΜΚΟ με δικές του μπουλντόζες εκχερσώνουν τους ελαιώνες δίπλα στον καταυλισμό προκειμένου να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις(δείτε τις φωτογραφίες η πρώτη φωτογραφία είναι η Μόρια σήμερα,στην δεύτερη η Μόρια τον Σεπτέμβριο του 2019). Αυτό άλλωστε είχε πρόσφατα καταγγείλει και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, μετά από από επιτόπια έρευνα στο ΚΥΤ της Μόριας. Τότε ο κ. Καμμένος είχε καταγγείλει την αυταρχική συμπεριφορά των περίφημων «αλληλέγγυων» που συμπεριφέρονται ως «κράτος εν κράτει».

Αυτή τη στιγμή η απόσταση μεταξύ αυτών που ζητούν οι δήμαρχοι, ο κόσμος και οι τοπικοί φορείς από την μία και αυτών που λέει η κυβέρνηση από την άλλη είναι πολύ μεγάλη. Στα νησιά ζητούν οι κλειστές δομές να μην ξεπερνούν τα 500 άτομα ενώ η κυβέρνηση μιλάει για 4.000.

Ακόμα όμως, και αν, παρά της αντιδράσεις, βρεθεί τρόπος να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για τις κλειστές δομές, είναι πολύ αμφίβολο το αν τελικά θα λειτουργήσει. Και αυτό γιατί όλο το σχέδιο  εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλή διάθεση της Τουρκίας και την μείωση των ροών.

Ωστόσο τίποτα δεν μας πείθει ότι η Τουρκία θα είναι συνεργάσιμη επίσης τίποτα δεν πείθει ότι θα μειωθούν οι ροές από την άνοιξη. Έτσι όλο ο σχεδιασμός της κυβέρνησης βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια για επικοινωνιακή διαχείριση.

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ Ν ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Κ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΙΟΥ Ο Νότης Μηταράκης με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This