Για πρώτη φορά κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσα από το σχολείο

Must Read

Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής θα δίνεται για πρώτη φορά από το σχολείο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Επιπλέον, η κα. Κεραμέως ανέφερε ότι το σχολειό θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές.

Όσον αφορά τις απουσίες δήλωσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το καθεστώς και τις έκανε αδικαιολόγητες, είναι κάτι που μελετάμε» ενώ επιπλέον, τόνισε πως υπάρχει στόχος να προσμετράται η επίδοση του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου και να μην εξαρτάται μόνο από μία χρονιά.

Δείτε επίσης: Πέσαμε μόνοι μας στην παγίδα των Τούρκων – Χωρίς όρια οι διεκδικήσεις της Άγκυρας

Τέλος, σχετικά με τα κολέγια τόνισε πως «είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή την βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επι ΝΔ, εφαρμόστηκε επι ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη . Εγώ έβγαλα στην βουλή τουλάχιστον 10 ή 11 προκηρύξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει με ακριβώς αυτή την ρύθμιση όπως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This