Σάββατο 19/6/2021

Μια… ωραία ατμόσφαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα «σφάζονται» για την διεύρυνση

H ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει μπαρούτι καθώς κάθε μέρα που περνάει το χάσμα μεταξύ των λεγόμενων προεδρικών που τρέχουν την διεύρυνση και της ομάδας των «53» βαθαίνει συνεχώς.

Το άρθρο του Γιώργου Λιακόπουλου ( Σφάζονται στο ΣΥΡΙΖΑ για την διεύρυνση – Κείμενο καλεί τον Τσίπρα να αποκλείσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο) μιλούσε για συλλογή υπογραφών σχετικά με τον χαρακτήρα του κόμματος, άρθρο που τελικά αποκήρυξαν οι «53» λέγοντας ότι δεν τους εκφράζει.

Χθες ωστόσο, η συνιστώσα ΔΗΜΑΡ (υπάρχει ακόμα αυτό το κόμμα σφραγίδα) παρεμβαίνει στον εσωκομματικό διάλογο, προτείνοντας το όνομα του κόμματος να αποφασιστεί από τα εγγεγραμμένα μέλη. 

Δείτε επίσης: Γιούνκερ: « Άχρηστος ο Βαρουφάκης, η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρώ αν δεν ήμουν εγώ…»

Λέει λοιπόν η ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ:

«Η ΔΗΜΑΡ προτείνει να δοθεί ο λόγος στη βάση για κρίσιμα ζητήματα επικαιρότητας, πολιτικής κατεύθυνσης και για τον τίτλο σε μία ανοιχτή διαδικασία με κάλπη όπου θα τοποθετηθούν τα μέλη και όσοι προοδευτικοί πολίτες θέλουν να εγγραφούν και να γίνουν μέλη μέσω αυτής της συλλογικής διαδικασίας. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί τόσο το άνοιγμα και η εγγραφή δεκάδων χιλιάδων νέων μελών όσο και η ανταπόκριση μας στην απαίτηση του κόσμου για λήψη αποφάσεων με απόλυτα δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και με τον πρώτο λόγο στα μέλη».

Οι «53» όμως απορρίπτουν κάθε αλλαγή στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ και η προσθήκη «Προοδευτική Συμμαχία» τους πέφτει ιδιαιτέρως βαριά. Η εσωκομματική αντιπολίτευση απορρίπτει την ίδια την διεύρυνση κάνοντας λόγο για Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ωραία ατμόσφαιρα λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό ενώ υποτίθεται το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο για διπλές εκλογές σύμφωνα με όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας… 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ