Δευτέρα 14/6/2021

iSYRIZA: Πλατφόρμα έχουμε, μέλη δεν έχουμε!

Μπορεί η επιχείρηση διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ να σχοινοβατεί, αλλά αυτό αφήνει αδιάφορες τις σκληρές εσωκομματικές φατρίες, που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την κατοχύρωση των ξεθωριασμένων συμβόλων.

Είναι ενδεικτικό ότι επτά μήνες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την επιχείρηση ανασύνταξης τα νέα μέλη που έχουν εγγραφεί στο κόμμα μετά βίας υπερβαίνουν τα 25.000, ενώ ο διακηρυγμένος στόχο του προέδρου Αλέξη Τσίπρα είναι μέχρι το συνέδριο του Μαΐου να φτάσουν τα 150.000-180.000 εγγεγραμμένα μέλη στα κομματικά μητρώα.

Είναι αντιφατικό μεν, αλλά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως κάνει ό,τι μπορεί για να διώξει όσους θέλουν να ενταχθούν στις γραμμές του, η πλατφόρμα iSYRIZA προχωρά σε ενεργοποίηση νέων δραστηριοτήτων, ώστε, όπως επισήμως διαβεβαιώνεται, τα μέλη της να επικοινωνούν με τα στελέχη του κόμματος και να συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές του.

Συγκεκριμένα, θα ενεργοποιηθούν τα παρακάτω εργαλεία:

iAsk&Watch: Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων σε στελέχη του κόμματος και ψηφοφορίας μέσω video.

iThink: Τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετούνται επί συγκεκριμένων πολιτικών θεμάτων και να συμμετέχουν σε θεματικές συζητήσεις βάσει των ενδιαφερόντων που είχαν δηλώσει κατά την εγγραφή τους.

iChat&Share: Εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας των μελών με τους θεματικούς τομεάρχες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

iParticipate: Η πρωτοβουλία αφορά: α) τη σκιαγράφηση των θέσεων των μελών της πλατφόρμας μέσα από τις απαντήσεις τους σε ερωτηματολόγια για συγκεκριμένα ζητήματα και β) τη δημιουργία wordclouds συλλογικά διαμορφωμένων από όλους τους χρήστες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ