Άγρια κόντρα Κεραμέως-Φίλη για τον διορισμό αποφοίτων κολεγίων στο Δημόσιο

Must Read

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη Βουλή ανάμεσα στη Νίκη Κεραμέως και στον Νίκο Φίλη, καθώς ο «πόλεμος» για τον διορισμό αποφοίτων κολεγίων στο Δημόσιο συνεχίζεται, 10 μέρες μετά την υπερψήφιση της σχετικής ρύθμισης. Ολα άρχισαν όταν η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ψηφίστηκε με συμμαχίες, όπως εκείνη του ΚΙΝ.ΑΛ., με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει από τα έδρανα ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. καταψήφισε το άρθρο για τα κολέγια και ότι η Ν.Δ. «έμεινε μόνη της».

Δείτε επίσης: Γιατί η Ντόρα έγινε πυρ και μανία με τον Αυγενάκη

Απαντώντας, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι εννοούσε το άρθρο 16 του Συντάγματος για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, προσθέτοντας πως δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση αυτή, με τον Νίκο Φίλη να επιτίθεται στην υπουργό ρωτώντας τη «σε ποιον απευθύνεστε, στον πατέρα σας;».

Η αντιπαράθεσή τους έλαβε χώρα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αφορμή τον διορισμό του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα στην προεδρία της νεοσυσταθείσας Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης -μετά από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου-, ο οποίος εγκρίθηκε με τις ψήφους της Ν.Δ. και της Ελληνικής Λύσης. Το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών», ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης των ελληνικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This