«Λάμπει» με τον… Μπάμπη η Κουμουνδούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σημαία τη δήλωση Παπαδημητρίου, παρά τη διάψευση του Κ. Μητσοτάκη πως «δεν υπάρχει ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής»

Must Read

Με το τεράστιο δώρο που τους έκανε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου θα βγάλουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες δύο ημέρες της προεκλογικής περιόδου . Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην ακούει τον Κ. Μητσοτάκη που δήλωσε (στον Alpha) ότι «δεν υφίσταται κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής» και να επιμείνει στην πολιτική της καλλιέργειας του φόβου. Σήμερα και αύριο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λένε τίποτα άλλο πέρα από τον ισχυρισμό ότι η ΝΔ θα επιστρέψει την Ελλάδα στα μνημόνια.

Η τελευταία γραμμή άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το επιχείρημα ότι η ηγεσία της ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα. Το θέμα συζητήθηκε χθες στον πρωινό καφέ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από νωρίς το πρωί είχε υπάρξει ενεργοποίηση των στελεχών με μηνύματα και τηλέφωνα. Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι «πιστοληπτική γραμμή στήριξης σημαίνει αναγκαστικά νέο μνημόνιο» και ότι η ΝΔ θέλει «να βάλει χέρι» στο ταμείο του κράτους.

Την σκυτάλη αποφασίσθηκε να πάρει ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος δύο φορές χθες αναφέρθηκε στο θέμα υποστηρίζοντας ότι αποκαλύφθηκε το σχέδιο της ΝΔ. «Ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με το κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες», είπε στην Πάτρα, επισημαίνοντας ότι τα 35 δις του «μαξιλαριού» είναι «το απόθεμα της ανεξαρτησίας και εθνικής αξιοπρέπειας της πατρίδας μας» και η ΝΔ θέλει «να ξοδευτούν στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να εμφανίσει την ΝΔ ως ένα κόμμα που έχει κάνει συμφωνίες με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα της χώρας:

  • με τις τράπεζες για να πάρουν τα ταμειακά διαθέσιμα ώστε να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους.
  • για την εφαρμογή προληπτικής γραμμής πίστωσης (που για τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νέο μνημόνιο)
  • με τις ασφαλιστικές για να πάρουν τις επικουρικές εισφορές των νέων εργαζόμενων με αποτέλεσμα νέα περικοπή των επικουρικών συντάξεων.
  • με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για την εγκατάστασή τους μέσα στα νοσοκομεία.
  • για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
  • με τον όμιλο Λάτση, που αφορά την αλλαγή των όρων της συμφωνίας για το Ελληνικό.
  • με τους σχολάρχες των ιδιωτικών κολλεγίων.
  • με τους εργοδότες για ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και κατάργηση των ελέγχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This