Δια χειρός Μητσοτάκη η έναρξη εργασιών στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Must Read

Τον Φεβρουάριο του 2025 θα λειτουργήσει, με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου. Τη θεμέλιο λίθο για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών έβαλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συμβατική διάρκεια της περιόδου μελέτης – κατασκευής φτάνει τους 60 μήνες από την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης, που έχει οριστεί η 6η Φεβρουαρίου 2020. Η Εταιρεία Αεροδρομίου (συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο με 45,90%, η ΤΕΡΝΑ με 32,46% και η ινδική GMA Airports με 21,64%) θα έχει τη διαχείριση του αεροδρομίου για 35 χρόνια. Ο νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου στην περιοχή του Καστελίου θα αντικαταστήσει το Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Μεταξύ των έργων που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνονται και οι οδικές συνδέσεις με το νέο αεροδρόμιο.

Με βάση την προσφορά της κοινοπραξίας, το κόστος κατασκευής του νέου αεροδρομίου θα φτάσει τα 480.000.000 ευρώ, εξαιρουμένου του εξοπλισμού αεροναυτιλίας ο οποίος εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και θα καθοριστεί μετά την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης από κοινού με την ΥΠΑ. Προβλέπεται, επίσης, αντισταθμιστικό αντάλλαγμα, το οποίο θα καταβάλλεται από την Εταιρεία Αεροδρομίου ετησίως και θα ανέρχεται συνολικά στο 2% επί των εσόδων που προκύπτουν από την εκμετάλλευση του έργου, εκ των οποίων το 1% θα πηγαίνει στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και το 1% για την ενίσχυση της ανάπτυξης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, καθώς και σε άλλες κοινωφελείς δράσεις. Την περίοδο μελέτης – κατασκευής θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι.

Δείτε επίσης: Η Κεραμέως «φίμωσε» 30 βουλευτές της ΝΔ για ερώτηση σχετικά με τα θρησκευτικά βιβλία Γαβρόγλου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This