Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε πως «έχουμε μείνει πίσω στις επενδύσεις»

Σημαντικά οφέλη έχει για την Ελλάδα η παραγγελία από την Aegean Airlines τουλάχιστον 46 αεροσκαφών νέας γενιάς Airbus A320neo, όπως υποστήριξε η διοίκηση της εταιρίας σε ειδική τελετή για την παρουσίαση των νέων αεροσκαφών, που πραγματοποιήθηκε στην τεχνική βάση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

«Η παρουσία μου, όμως, σήμερα εδώ είναι και πολιτική: Σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνησή μας στις επενδύσεις, καθώς σε αυτές υστερούμε ακόμη κατά 8 μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε πως η παρουσία του «δηλώνει το ενδιαφέρον μας για νέες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και την τόνωση των ασφαλιστικών ταμείων».

Δείτε επίσης: «Έριξε» το Twitter η μπαρούφα του Κουρουμπλή για λαθραίους Έλληνες το 1922

«Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Από αυτή την άποψη, η Aegean συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και, ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H Aegean έχει συμβάλει στα δημόσια έσοδα με 2,7 δισ. ευρώ μόνο τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, ενώ θα επενδύει τα επόμενα χρόνια, σε ετήσια βάση, το ποσό των 500.000.000 δολαρίων για την ανάπτυξη και τον εκμοντερνισμό του στόλου της.

Στο μεταξύ, το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών για την αποτίμηση και τον σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα βήματα που έχουν γίνει για τη δρομολόγηση και υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών, όπως το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 και ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ